Publicitat
Societat · 12 de Juny de 2020. 22:34h.

El think tank del nou tripartit

Lluís Rabell denuncia que el nou institut d'Arrufat i Domènech és "una maniobra política per a la formació d'un Govern d'ERC, Comuns i la CUP"

El think tank del nou tripartit

L'exdiputat de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell ha denunciat que l'Institut Sobiranies que van presentar aquest dijous l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat i l'exlíder de Catalunya en Comú Xavier Domènech és "una atzarosa maniobra política" per "contribuir a la formació d'un govern d'ERC, on s'incorporarien els Comuns i, d'alguna manera o una altra, la CUP".

Rabell, en un article al seu blog, considera que la creació de l'Institut Sobiranies, "és una peça més d'una atzarosa maniobra política la finalitat seria contribuir a la formació d'un govern d'ERC, en el qual s'incorporarien els comuns i, d'alguna manera o una altra, la CUP o els seus entorns socials".

L'exlíder de Catalunya Sí que es Pot assegura en l'escrit que tot i que "hauria de ser una bona notícia el fet que es constitueixi un espai plural de reflexió en el camp de les esquerres", manifesta que "no seria raonable esperar d'aquest Institut cap aportació de pes a la ciència política".

Rabell apunta que "el soci capitalista d'aquest artefacte és el conegut empresari Jaume Roures - Mediapro-, amb molta mà a TV3 i alguna ensopegada amb la justícia federal americana. Roures ja va fer en el seu dia de Celestina, afavorint a casa la trobada entre Pablo Iglesias i Oriol Junqueras" explica.

L'exdirigent també apunta que "el paper de Jaume Roures com a munyidor de tots aquests moviments no és trivial" i recorda que l'empresari "mai ha perdut el gust per la política". També assenyala que Roures té "un ego monumental, es creu capaç de manipular la història i al conjunt dels actors polítics" i que "ha estat a fons amb el procés independentista, ha estat un dels grans propagandistes del relat èpic de l'1-O". Rabell destaca en l'escrit que "els efectes negatius de la maniobra afecten el conjunt de l'esquerra".

L'institut Sobiranies pretén ser "un espai per a la reflexió, el debat i el pensament", segons van explicar Domènech i Arrufat en la presentació de l'espai. "L'Institut neix amb la voluntat d'enfortir el conjunt de l'espai del catalanisme d'esquerres des d'un espai de pensament transversal" van dir.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Sergi Sergio, Barcelona, 14/06/2020 - 13:20

El Govern de ERC+Comuns+CUP seria el remate final, la puntilla, el descabello, la ruina y el fin de la Generalitat, detras de todo, como siempre, ese personaje siniestro y mafioso, la historia negra de Roures, siempre conspirando para sacar una buena tajada y forrarse, ya lo hizo con ZP, con Podemos y ahora el Tripartit.

#13 BJMR, Bilbao, 13/06/2020 - 21:07

Roures es uno de los mayores cánceres de la historia contemporánea española. Está metido en todas las intrigas que suceden en nuestros días. Su principal afán es la destrucción de la convivencia. Rabell tiene que conocer sobradamente el papel de este personaje de mal agüero. Sólo espero que algún día le pillen los EEUU y pague sus delitos.

#12 Tirant, Bcn, 13/06/2020 - 20:00

Un govern ERC + Comuns + CUP seria la ruïna per a Catalunya. La pressió fiscal pujaria, les empreses fugirien, la inversió paralitzada, els empresaris desmoralitzats i l'atur pujant. Això sí, grans sous entre els consellers i muntatge de "xiringuitos" per col·locar a pijo-progres i separatistes amiguets ... El desastre.

#11 Flanagan , Tabarnia city, 13/06/2020 - 13:21

Un tripartit con esos tres es ruina antes de empezar, suerte que Vox estará para controlar a todos estos porqué Ciudadanos desde que vota abstención en la subida del 2% de los altos cargos ya no me convence.

#10 ET, SABADELL, 13/06/2020 - 12:57

VULL UN ACUDIT D. ANDREU BUENAFUENTE....... SOBRE L INSTITUT SOBIRANIES !!!!