Publicitat
Societat · 21 de Juliol de 2010. 22:56h.

El Tibidabo i El Pèndol, sense llicència ambiental

L'atracció ha patit diferents incidents des de la seva posada en marxa

El Tibidabo i El Pèndol, sense llicència ambiental

Estat en què va quedat l'atracció El Pèndol després de l'incident (foto: ACN / Maysun)

L'empresa municipal Patsa ha reconegut aquest dimecres, a preguntes del representant del grup municipal de CiU a Barcelona, que el Tibidabo i les seves atraccions funcionen sense la llicència ambiental que  atorga el mateix Ajuntament per regularitzar el seu funcionament.

La direcció de Patsa ha admès també que les denúncies de l'exmecànic Joaquín Barón pels problemes en l'atracció El Pèndol són certes i que aquesta instal·lació ha patit diferents incidents des de la seva posada en marxa.

El regidor de CiU Joan Puigdollers ha assistit a la reunió extraordinària del consell d'administració de l'empresa Parc d'Atraccions del Tibidabo, S.A. (Patsa), que gestiona el parc d'atraccions de Collserola, i que ha analitzat l'accident de dissabte passat, en que la caiguda de l'atracció El Pèndol es va saldar amb la mort d'una jove barcelonina de 15 anys i tres menors més ferits.

A preguntes de Puigdollers, la direcció de l'empresa ha hagut de reconèixer que actualment el parc funciona sense la llicència ambiental que és preceptiu que atorgui l'Ajuntament de Barcelona. Tampoc tenen llicència específica cap de les atraccions del parc, tampoc la d'El Pèndol.

Patsa ha reconegut que totes aquestes llicències estan actualment en tràmit. Entre altres documents, per aconseguir la llicència ambiental s'han d'emetre, certificats de compatibilitat urbanística amb el pla general, informes d'impacte ambiental o informes emesos per Bombers i altres instàncies que afecten la seguretat.

Un altre dels punts de la reunió ha tractat les denúncies realitzades aquesta setmana per un exmecànic del parc en relació a l'atracció accidentada. La direcció de l'empresa ha hagut de reconèixer que les incidències relatades per Joaquín Barón són certes, ja que efectivament en els darrers anys l'atracció ha patit diferents problemes hidràulics, uns problemes amb l'eix i el sistema de frenada i un altre amb un ganxo de sujecció.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 caca, bcn, 14/02/2011 - 17:00

el fet que no tinguin llicència ambiental no vol dir res. De fet la llei no exigeix als ens locals demanar llicència ambiental per les seves activitats. És una questió de lògica, si tens ganes d'anar al lavabo hi vas, no et demanes permís a tu mateix i si pixes fora no és per no tenir permís.

#3 Ramon, Barcelona, 22/07/2010 - 15:14

Sempre jugant brut i sempre cagant-la. El Tripartit és Pierre Nodoyuna dedicant-se a la política.

#2 rafa, bcn, 22/07/2010 - 09:49

Si aparques malament, tens una grua a la cantonada esperant... Si portes una ampolla a la ma, la GU està esperant que facis el primer glop per posar-te la multa...
Si cantes, si orines, si... si... si...
Molt bé Hreu, quin exemple dones.
Et quedaras solet

#1 Terraxa, Terrassa, 22/07/2010 - 09:34

collonut, i ara imaginem-nos una empresa que no tingués algun permís... dic imaginem-nos per què amb la quantitat d'inspeccions, normatives, sancions, regulacions,.... és a dir, tothom és igual menys algunes empreses que són més iguals que les altres