Publicitat
Societat · 19 de Juliol de 2010. 20:45h.

El Tibidabo va canviar de manteniment fa dos mesos

Spie Ibèrica substituir Copisa després d'un concurs públic

El Tibidabo va canviar de manteniment fa dos mesos

La cistella on anaven els quatre adolescents de l'atracció accidentada El pèndol del Tibidabo de Barcelona (foto: ACN / Paula Mateu)

El parc d'atraccions del Tibidabo, on va morir el diumenge una noia en un accident de l'atracció El pèndol, havia canviat d'empresa de manteniment fa uns dos mesos, després del corresponent concurs públic.

Fins llavors, el treball de manteniment estava desenvolupat per Copisa, que també havia fet la base de l'atracció, i el maig d'aquest any el servei va ser adjudicat a Spie Ibèrica de Manteniment i Muntatge, SA, per gairebé un milió i mig d'euros.

Fonts del sector han indicat que al concurs també es va presentar Copisa, però que l'adjudicació es va fer a Spie Ibèrica, que havia fet una oferta més barata que la presentada per la companyia que realitzava el manteniment fins a aquest moment.

En relació amb l'accident, Spie Ibèrica ha assegurat que ha complert "escrupolosament i de manera rigorosa" amb les tasques de control d'aquestes instal·lacions. En un comunicat, l'empresa expressa la seva confiança en que les investigacions obertes, en l'àmbit intern, extern i judicial, permetran conèixer les causes de l'accident.

Recorda, d'altra banda, que les revisions estructurals de seguretat de la instal·lació les realitzen companyies especialitzades en la matèria, que emeten les corresponents certificacions, Una d'aquestes inspeccions va ser realitzada el 9 de juny.

També afirma Spie Ibèrica que està col·laborant amb "absoluta dedicació" en aquestes investigacions, una de les quals, oberta per la mateixa empresa que gestiona el parc, ha constatat que hores abans que El pèndol caigués causant la mort d'una noia de 15 anys i ferides a altres tres joves, es van sentir uns sorolls estranys en aquesta atracció.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Toni, Barcelona, 20/07/2010 - 18:10

De qui voleu que sigui la culpa, qui creieu que decideix si s\'ha de gastar o no? Només cal veure que la direcció del parc ha buscat un manteniment amb menys pressupost. Però estigueu segurs que la direcció continuarà igual

#3 Pere, Reus, 20/07/2010 - 03:59

Aveure cuan us en donareu conte que TOT el sistema esta corrompit.
TOT es una gran mentida, ells a dalt de la piramide nosaltres a sota.
caspretoria caspalau accident tibidabo = oasi català.

La vida es vesteix de democràcia per ser mentida.

#2 juan, barcelona, 19/07/2010 - 23:47

Esto me recuerda el accidente aéreo de los militares españoles, por el que se culpó a Trillo, entonces ministro de defensa...mismo casp, presupuesto mas bajo COMPRO!!!... ¿también se culpara a Hereu...? seguro que no, no es del PP...és socialista...

#1 pepo, barcelona posat guapa, 19/07/2010 - 22:43

EL MANTENIMIENTO DEL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA, ADJUDICADO A SPIE IBÉRICA. tret de la página de la própia empresa.