Publicitat
Societat · 17 de Gener de 2013. 16:44h.

El Tribunal de Comptes investiga el sindicat de Mossos d'UGT

Per un presumpte cas de frau electoral i de subvencions

El Tribunal de Comptes investiga el sindicat de Mossos d'UGT

El portaveu de l'SPC, David Miquel, i l'advocat del sindicat

El Tribunal de Comptes ha acordat investigar un presumpte cas de frau electoral i de subvencions comès, suposadament, pel sindicat UGT dels Mossos d'Esquadra (SAP-UGT), d'acord amb una denúncia que li ha fet arribar un altre sindicat, el Sindicat de Policia de Catalunya (SPC).

Aquest últim considera que, en les últimes eleccions sindicals dels Mossos d'Esquadra, celebrades fa dos anys, el SAP va cometre un frau electoral de vots per correu, pel qual ja hi ha una causa penal oberta en un jutjat i cinc delegats sindicals del SAP imputats. A més, també hi ha oberta una tercera via, administrativa.

El frau hauria consistit, sempre segons l'SPC, en què el SAP-UGT hauria regalat a milers de Mossos d'Esquadra una petita caixa amb estris policials, a canvi de delegar la tramitació del seu vot per correu a favor. El SAP va aconseguir uns 6.000 vots en el procés electoral i el va guanyar.

L'SPC va rebre ahir la resolució del Tribunal de Comptes, que recull la denúncia d'"il·lícita utilització del sistema de vot per correu" i "l'obtenció irregular de fons públics per part de certes organitzacions sindicals que van concórrer a aquest procés electoral", que apunta l'SPC "han generat mal als fons públics autonòmics".

Per investigar aquest cas, el Departament Tercer de la Secció d'Enjudiciament del Tribunal de Comptes considera oportú "que es procedeixi al nomenament de delegat instructor, per tal que aquest practiqui totes les diligències que, segons ell, necessàries per esbrinar i determinar, sempre amb caràcter previ i provisional, els fets "i" els presumptes responsables".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Tomppa, Sabadell, 18/01/2013 - 09:21

Corrupta es qui ven el seu vot ... quins imbècils i feixistes hi ha a mossos si això es veritat ?