Publicitat
Societat · 7 de Març de 2013. 15:59h.

El Tribunal Superior de Justícia de València avala la unitat de la llengua

Prospera la demanda d'Acció Cultural del País Valencià perquè es reconegui el títol de Filologia Catalana

El Tribunal Superior de Justícia de València avala la unitat de la llengua

Una imatge d'arxiu d'una manifestació en defensa del valencià l'escola

El Tribunal Superior de Justícia de València ha avalat la unitat de la llengua en una sentència plantejada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), després que la Generalitat d'Alberto Fabra no reconegués el títol de Filologia Catalana com acreditatiu de "coneixements de valencià".

La sentència, que obliga al Govern autonòmic a pagar uns 30.000 euros en costes judicials, ha anul·lat els annexos que obligaven aquests titulats a fer la prova de valencià, malgrat tenir la llicenciatura en llengua catalana, per accedir a una plaça de professor de Secundària, a les Escoles Oficials d'Idiomes i Formació Professional.

L'alt tribunal ha assenyalat que "només la tossuderia en la ignorància i el rebuig dels criteris científics que avalen la unitat lingüística, es manifesta com exclusiva raó del manteniment de la posició contrària per part de la Generalitat". "Màxim quan existeixen reiterats pronunciaments jurisdiccionals que desautoritzen aquests arguments", ha afegit el TSJV.

De fet, el Tribunal Superior adverteix la Generalitat valenciana que "una de les més elementals exigències de l'Estat de dret que consagra el nostre text constitucional és la de l'imperatiu compliment de les decisions juridiccionals, especialment per part dels poders públics, que han de servir amb objectivitat els interessos generals".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#10 yomismo, Murcia, 07/03/2013 - 23:23

No hay que ser lingüista para saber que son la misma lengua. Otra cosa es que compartan el nombre de la misma.

#9 Formigueta, Barcelonala, 07/03/2013 - 22:13

És la 46ena.Sentència que abona la unitat
de la llengua catalana. Continuarà el Sr. Fabra,
el del bust amb l`avió de titani al cap, l`´unic
artefacte volador que s ' ha vist a l' aeroport
de Castelló, fent bona la frase ""la ignoráncia al poder"" , ja que totes les Universitats del mon
ho diuen?

#8 Tim, Bcn, 07/03/2013 - 20:18

Pero qué inseguros sois. ¿Necesitáis que lo digan los trinunales? Pero claro que son lo mismo. Lo malo es que la mayoria de valencianos dicen que no. I no es pot anar contra la voluntat de un poble....

#8.1 GUIM, Barcelona CATALUNYA, 08/03/2013 - 05:19

La gent com tu feu molt de fàstic. Per sort no conec cap persona, a nivell personal, que se senti cofoi de ser un talòs com tu. No t'has adonat que els teus coneguts et defugen? Doncs ja saps perquè és.

#8.2 Gil i Poies, Girona, 08/03/2013 - 17:28

I tu podries no estar d'acord amb la Llei de la gravetat i saltar des d'un cinquè pis, donat que segur que sortiras volant. No ?

#7 INDEPENDÈNCIA, bcn, 07/03/2013 - 19:43

Visca la llengua valenciana (que evidentment és la mateixa que parlem els catalans)

#6 Jordi, Martorell, 07/03/2013 - 18:27

Qui ha d'avalar la unitat de la llengua són els lingüístes i filòlegs, no pas els tribunals. La unitat de la llengua ja ha estat avalada pels lingüístes, però Déu ens guardi de que Valencia s'uneixi políticament a Catalunya, seria la nostra fi.