Publicitat
Societat · 11 de Novembre de 2021. 16:53h.

El TSJC acusa Torrent de "menyspreu a la legalitat"

La magistrada recorda que els membres de la Mesa estaven "advertits pel TC"

El TSJC acusa Torrent de "menyspreu a la legalitat"

La magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret sosté que el conseller d'Empresa i expresident del Parlament, Roger Torrent, i els membres d'ERC i JxCat de la seva Mesa van actuar "amb menyspreu a la legalitat constitucional i prèviament advertits pel TC" quan van permetre la votació de les dues resolucions, que eren "substancialment iguals" a unes altres que havien estat suspeses prèviament.

La jutgessa considera que les resolucions tramitades, que defensaven el dret del poble de Catalunya a l'autodeterminació i la reprovació de la monarquia, són contràries a "la configuració constitucional del Rei" reconeguda en la Constitució, així com a la "inviolabilitat i a l'exempció de responsabilitat" de la seva figura.

El 22 d'octubre de 2019, sosté Alegret, els investigats van acordar admetre a tràmit la proposta de resolució per a la seva discussió en el ple, "no obstant això trobar-se ja notificats i requerits de la suspensió d'incisos similars continguts en altres propostes parlamentàries".

La reconsideració de la Mesa plantejada pels membres d'altres partits, exposa la interlocutòria, "va ser rebutjada amb els vots de Torrent -que va utilitzar el seu vot de qualitat-, així com pels de Costa i Campdepadrós en la sessió del 29 d'octubre".

El ple que havia de debatre les resolucions estava fixat per al 12 es novembre a les 15 hores, però Torrent va avançar l'hora d'inici a les 9 del matí, "sospitant el president del Parlament i els grups majoritaris que el TC suspendria immediatament la tramitació de la moció", apunta la magistrada del TSJC.

La instructora recorda en el seu escrit que les ordres del Constitucional "eren vinculants" per a Torrent i la Mesa i que el Parlament "està obligat a exercir els seus poders d'acord amb el que s'estableix per l'Estatut i la Constitució". "El Parlament no és un lloc immune al compliment de la legalitat i al principi de jerarquia normativa", sentencia.

També subratlla que "les democràcies més avançades no sols es fonamenten en el principi de divisió de poders, sinó també en el compromís de les seves institucions amb l'estat de dret, que obliga a tots a sotmetre's a l'imperi de la llei i a les seves formalitats per a modificar-la".

Alegret rebutja l'argument de la inviolabilitat dels diputats perquè aquest empara només les "opinions o vots que s'emetin com a parlamentaris en l'exercici de les seves funcions", i manté que "el degut acatament i compliment de les decisions judicials és pressupost indispensable de l'estabilitat del sistema".

"En cap carta de drets fonamentals de les democràcies del nostre entorn ni en les normes jurídiques que els jutges hem d'aplicar -afegeix- hem trobat un dret dels poders públics a la desobediència als mandats dels alts tribunals per discrepàncies amb la norma jurídica, democràticament acordada, que aquests apliquen i interpreten".

Finalment, Maria Eugènia Alegret qüestiona que els serveis jurídics del Parlament avalessin la decisió de la Mesa perquè "el Secretari i el Lletrat major van advertir a la Mesa de l'eventual contradicció de les iniciatives presentades amb les interlocutòries del TC".

 

- Bizum: 600.43.49.84
- Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies
- Tienda online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 bejota, bcn, 12/11/2021 - 12:20

LE RECUERDO , TORRENT , LO QUE LE DIJERON LOS EMPRESARIOS ALEMANES:" SI NOS TOCAN LAS NARICES CON LA CONSTITUCIÓN, NOS VAMOS.
El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.

#9 Capit@n España, Purgandus populus, 12/11/2021 - 10:45

"Torrente 6: Misión en Estremera"...jejejejeje

#8 Borja de Prada, Sant Cugat, 11/11/2021 - 21:25

Donde hay poca justicia es un peligro tener razón.
Francisco de Quevedo

#8.1 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Estem fent el ridícul.., 11/11/2021 - 23:22

Veras Borja... don Francisco de Quevedo y Villegas echaría mano a la espada si en su época algún bellaco osara utilizar su obra para atacar a España... y te aseguro que sabía manejarla.

#8.2 Borja de Prada, Sant Cugat, 12/11/2021 - 10:12

Si viviera hoy en día a quien perseguiría con su espada sería al "Deep state español" para salvar a su querida España de esos mafiosos.

#8.3 pepe, andorra, 12/11/2021 - 12:19

Los separatas son tan parte de ese estado profundo, como el resto de las élites extractivas q manejan el estado y España desde 1978, cuando se aliaron lo mas corrupto del franquismo, con lo mas corrupto del nuevo régimen. Y una muestra de ese estado profundo q ademas es mercenario y codicioso, es lo q dijo villarejo en el congreso el otro dia.

#6 Francisco Javier, Calonge, 11/11/2021 - 20:16

Los representantes de los ciudadanos son los primeros que deberían cumplir con la Constitución a raja tabla, en caso contrario pues la inhabilitación es lo primero. Quitarles el salario publico es primordial para esta tropa, quizás la próxima vez ya se lo pensarán si volver a incumplir cuando vean que su c/c en números rojos.

#5 Neferu, Barcelona, 11/11/2021 - 20:07

Pues comprobados los hechos se impone una multa tan gorda que les tiemblen las piernas, y una inhabilitación para cargos públicos de muchos años. A ver si aprenden de una vez que nadie, por muy catalán que sea, y por muchos genes superiores que tengan, NO están por encima de las leyes.