Publicitat
Societat · 27 de Febrer de 2013. 14:13h.

El TSJC anul·la el 90% del vot emès en les eleccions de la Cambra

La sentència qüestiona el “el procediment d’elecció” de Miquel Valls

El TSJC anul·la el 90% del vot emès en les eleccions de la Cambra

Miquel Valls, president de la Cambra

El Cercle Català de Negocis ha fet pública una sentència judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que "deixa en molt mal lloc la Cambra de Comerç de Barcelona". La sentència considera que el vot per correu, un 90% del vot emès, és nul i no va permetre “la transparència en el procediment d’elecció”.

Això redueix el total de vots admesos com a vàlids a 700 (d’un cens de 390.000 electors), que són els que corresponen a la votació presencial. La resolució judicial és fruit de la demanda que després dels darrers comicis a la Cambra va interposar Ramon Carner, president del Cercle Català de Negocis.

Carner es va presentar a les eleccions i va decidir impugnar-les judicialment, vistes les que considerava “nombroses irregularitats del procés”. Si bé la sentència dóna la raó a Carner pel que fa a la “perversió” del sistema de vot per correu no obliga la Cambra a repetir les eleccions, tal com demanava el CCN, perquè el tribunal estima que l’anul·lació del vot per correu no altera el resultat final de les votacions.

El TSJC considera provat que, tal com denunciava el CCN, un 82% del vot emès per correu es va fer en dos dies des de tres úniques adreces de Barcelona, cosa que converteix en materialment impossible que “6.537 electors les rebessin personalment, introduïssin la papereta escollida en el sobre, i de manera individualitzada certifiquessin el vot a l’oficina de Correus”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 ramon, barcelona-c, 28/02/2013 - 01:01

Quina quantitat de coses es fan malament i quin passivitat i deixadesa de la nostra societat, amateurs que es mereixan el que passa i mes .
Tampoc no pensin que a Madrid es fan gaire millor ,el vicepresident es un sr. que te uns bars .
Per cert QUI te les concessions del bars del MINISTERIS ???

#4 Manolo, Barcelona, 27/02/2013 - 20:21

De las pocas cosas buenas que hizo Zapatero, una fue librar de la obligación que tenían todas las empresas de mantener con su cuota a estas cámaras que eran nidos de vividores.

Los empresarios dejaron de pagar, pero la Generalitat la subvenciona, con lo que somos todos los que ahora las mantenemos

#3 Agustí, Caldes de M., 27/02/2013 - 18:20

Els empresaris del CCN son com els polítics de la CUP.
Tothom els veu com una cosa rara però son els únics que tiren de la manta de debò.
Però clar, 300 anys tupinades crea tal dependència que la majoria encara troba estrany allò que és lo normal.
En democràcia clar, no aquí.

#3.1 Cigronet, SFG, 28/02/2013 - 09:46

Amb tots els meus respectes al vostre comentari, no us en fieu de les CUP. En les seves files, hi ha el pitjor del CNI, i feixistes, i altra gent de molt mal viure, els quals ni pagant volen la independència del nostre país. N'hi ha de bons és clar, però ja sabeu allò que fa la mala herba als camps.

#2 Benet, Barcelona, 27/02/2013 - 17:54

Parlem tot el dia de corrupció a la política, però caldria investigar la corrupció que es dóna a les associacions empresarials (amb organismes i procediments gens democràtics) i a tota altra mena d'entitats.

Perquè al final, tenim polítics corruptes perquè la societat està podrida en general.

#1 Jordi, Teià, 27/02/2013 - 15:59

Pobre Miguel Valls. A la seva edat, i encara s'haurà de posar a treballar...