Publicitat
Societat · 1 de Juliol de 2022. 13:50h.

El TSJC aparta Barrientos del judici a Torrent

El tribunal exposa que part de la societat pot tenir dubtes sobre la seva "imparcialitat"

El TSJC aparta Barrientos del judici a Torrent

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat la recusació que va presentar l'ex vicepresident del Parlament Josep Costa contra el magistrat i president del tribunal Jesús María Barrientos en el la causa contra la Mesa que presidia l'ara conseller Roger Torrent. Així, Barrientos s'"haurà d'apartar definitivament del coneixement de la causa" i el tribunal ha ajornat el judici previst pels dies 12, 13 i 15 de juliol.

Costa va recusar al magistrat argumentant que no és imparcial, i el tribunal ha acceptat la petició per la reacció de Barrientos durant l'acte per la celebració de Sant Raimon de Penyafort en 2018, en el qual Torrent va denunciar "l'existència de presos polítics acusats per delictes inexistents de rebel·lió i sedició" i el president del tribunal, com altres autoritats, es va anar de la sala.

Els magistrats exposen que "no dubtem de la imparcialitat de l'Excm. Sr. Barrientos, però que nosaltres no dubtem no significa que no existeixin serioses i fundades raons perquè el recusante fonamentalment, i també part de la societat, puguin tenir-les".

No obstant això, exposen que el gest del president del TSJC "podria considerar-se com un acte de retret cap a la seva persona i cap al seu càrrec com President del Parlament i de la Mesa, de la qual era membre el recusante i en tal condició serà jutjat".

"No és un acte neutral, sinó una manifestació en forma pública i contundent del desacord amb la persona que està en l'ús de la paraula, el seu rebuig i reprovació" i subratlla que el "ministre de Justícia i una Vocal del CGPJ van romandre en els seus seients".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Alguien, BCN, 01/07/2022 - 19:31

Tomo nota, si alguna vez voz a ser juzgado, insulto a los jueces y si se lo toman mal no me juzgan.

#1 Laughter, L'H - España, 01/07/2022 - 17:30

Está claro que en Cataluña se entiende como neutralidad, que la chusma nacionalista se mee en tu boca y que tú te calles. Si protestas, eres un anti catalán declarado y ya no puedes ejercer la jurisdicción para aplicar la ley al margen de tus ideas. Cataluña es una cloaca pestilente y repugnante.

#1.1 Laughter, L'H - España, 01/07/2022 - 19:53

Aunque a Barrientos le habrá parecido cojonudo que lo recusen y le aparten del juicio: Yo voy a cobrar lo mismo a final de mes, un problema que me quito y que les den por el culo.