Publicitat
Societat · 18 de Desembre de 2015. 14:03h.

El TSJC condemna als sindicats de bombers

Hauran de pagar els costos judicials per la demanda contra la Generalitat arran del decret laboral

El TSJC condemna als sindicats de bombers

Una protesta contra els bombers

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs de diferents sindicats contra el decret que regulava la jornada d'horaris de treball decretada per la Generalitat. A més, els sindicats hauran de pagar els costos del processos judicial "amb el límit màxim de 500 euros".

CCOO, UGT i CATAC van presentar un recurs davant el TSJC per considerar que l’esmentat decret incorria en "falta d'habilitació legal" així com en "menyscapte del principi de la bona fe negocial perquè l'Administració no s'ha apartat de la seva posició inicial".

En aquest sentit, advertien que el decret podia produir "efectes" per a tots els catalans "en haver-se suprimit el complement de major dedicació". Igualment lamentaven la "falta d'exposició pública del decret" i consideraven que "la norma no hauria de ser aplicada perquè ocasiona perjudicis al col·lectiu i a la resta de la societat". També denunciaven que suposava la "vulneració de la llei de prevenció de riscos laborals".

La jutge, però, ha donat la raó a la Generalitat apel·lant a les lleis de l'Estatut que "habiliten a l'Administració per aprovar el decret". "Si no s'arriba a un acord és l'Administració qui ha de decidir unilateralment", recorda. També sosté que "no és de rebut" que els sindicats acusin a la Generalitat de "falta de bona fe" per negociar, ja que ells "havien anunciat també un punt innegociable".

En aquest sentit s'indica que "no és cert que l'Administració no hagi acostat les seves posicions" i recorda que la Generalitat havia rebaixat les seves pretensions pel que fa a horaris. La resolució judicial també nega que el decret suposi l'eliminació de llocs de treball ni que "vagi a deixar desprotegits a municipis i comarques".

Respecte a la denúncia sindical, que assegura que els bombers cobraran menys amb el decret, la jutgessa afirma que "estem davant de meres afirmacions que no tenen un mínim suport probatori". També critica que "la demanda fa al·legacions fàctiques gratuïtes que s'utilitza per valorar negativament la nova regulació" quan afirma que el decret perjudicarà la societat catalana.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Joana, Reus, 19/12/2015 - 12:07

Tornem-hi! El TSJC condemna ELS bombers (no pas "als" bombers). El catanyol s'imposa...

#4 Joan, Barcelona, 19/12/2015 - 01:17

Espadaler i el seu equip van fer una molt bona gestió, el temps els dona la raó

#3 Cesc , Bcn, 18/12/2015 - 17:41

I que tinguem que seguir suportant aquesta justícia Bolivariana d'en Ma....riano, Independència ja!

#2 Pere, Terrassa, 18/12/2015 - 14:45

L'Espadaler tenia rao. Però donen una mica tard, no ?

#1 zenaida, Barcelona, 18/12/2015 - 14:14

Ya lo decía mi iaia: " en tiempos de revolución chiton"...
La verdad es q estamos en unos tiempos que tiran para atrás!!!
Los bomberos seguro q tienen razón ...pero por desgracia no nos sirve para nada...Quien manda manda y mucho!

#1.1 Juan Español, Sant Just, 18/12/2015 - 18:53

Veo que cuando interesa, los jueces lo que sentencian es hacer cumplur la Ley, pero en otros casos, sin fundamento alguno, se intuye que se equivocan.

No se si tienen o no razón los bomberos, pero se ha de ser consecuente