Publicitat
Societat · 9 d'Octubre de 2017. 13:57h.

El TSJC no se'n refia dels Mossos

Encarrega la custòdia de l'edifici a la Policia

El TSJC no se'n refia dels Mossos

L'expresident Artur Mas el dia de la seva declaració al TSJC. (Foto: Rubén Moreno)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acordat que, a partir d'ara, els Mossos d'Esquadra ja no s'encarregaran en exclusiva de la seguretat del Palau de Justícia, que acull la seva seu i l'Audiència Nacional, situat al passeig de Lluís Companys de Barcelona. I és que l'hauran de compartir amb la Policia Nacional, quan des de fa 10 anys se n'encarregaven en exclusiva.

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha ordenat que la Policia Nacional s'afegeixi a aquestes tasques i les dirigeixi: "El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús M. Barrientos, d'acord amb les facultats governatives de què legalment disposa, ha acordat i ordenat al cap superior del Cos Nacional de Policia de Catalunya que, a la unitat dels Mossos d'Esquadra destacada a la seu d'aquest Tribunal Superior, s'hi sumin agents de la Policia Nacional".

L'alt tribunal justifica la mesura en un comunicat per la previsió d'"extremar la seguretat" i el seu "normal funcionament", davant "la possibilitat que el Parlament decideixi, tot i la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional, d'executar allò disposat per la Llei 19/2017 de 6 de setembre, l'article 4.4 de la qual disposa la supressió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la figura del seu president".

"El president del TSJC entén que la coordinació d'ambdós cossos policials pot preservar de manera més eficaç la legalitat constitucional. Per tant, des d'avui, i d'acord amb aquesta decisió, la vigilància del Palau de Justícia (seu del Tribunal Superior de Justícia) és compartida per ambdós cossos policials sota el comandament de la Policia Nacional." Per tant, des d'aquest dilluns el Palau de Justícia, seu del TSJC, serà compartit per dos cossos policials sota el comandament de la policia espanyola.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#19 Ramon, Terrassa, 10/10/2017 - 11:54

CONTRA EL GOLPE:
HOY CACEROLADA A LAS 18:00 !!!!

#18 Ramon, Terrassa, 10/10/2017 - 01:26

¡Lógico! A estas horas ya se sabe que el mayor Chapero es uno de los golpistas conjurados.
Lo que no se entiende es que el tipo siga todavía en libertad... tic-tac, tic-tac, tic-tac..

#17 Mesetario, Meseta, 10/10/2017 - 00:08

El TSJC no se fía de la poli judicial.


¡¡¡Eso sí que es INSEGURIDAD JURÍDICA propia de una República Bananera!!!

#16 Calimero, Barcelona , 09/10/2017 - 22:30

Atención: antes cualquier problema Llamar ala policia nacional ya que los mozos te pueden robar la cartera...

#15 Alpen, Ripoll, 09/10/2017 - 20:58

Jo tampoc...