Publicitat
Societat · 31 de Gener de 2014. 15:31h.

El TSJC obliga cinc escoles a donar un 25% d'hores en castellà

Considera que així "es pot garantir una presencia prioritària i suficientment àmplia del català"

El TSJC obliga cinc escoles a donar un 25% d'hores en castellà

Mas, durant una visita a una escola (Foto: Rubèn Moreno)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga quatre escoles i un institut a donar en castellà, a més de l'assignatura pròpia de Castellà, una altra de troncal d'una altra àrea. L'objectiu final és "garantir una utilització mínima del castellà".

La decisió l'ha presa després de la denúncia de cinc pares i després de requerir als centres educatius que expliquessin les hores de castellà que cursaven els alumnes que han denunciat.

El TSJC ha fixat "la utilització mínima del castellà un 25 per cent de l’horari lectiu, en el benentès que caldrà incloure una assignatura o matèria troncal, a més de la llengua i literatura castellana en aquest percentatge".

"D'aquesta forma es pot garantir una presència prioritària i prou àmplia del català com a llengua vehicular, sense que el castellà es vegi reduït a una utilització merament simbòlica", afegeix. El tribunal requereix que els canvis en aquests cursos on hi van els vuit alumnes que han denunciat es facin, com a màxim, en un mes.

La decisió judicial afecta l'Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles, el centre educatiu Escolàpies Sant Josep de Sabadell, el col·legi Sant Bonaventura, Franciscans de Vilanova. També el centre educatiu Mare de Déu del Roser de Barcelona i l'escola Pia de Sarrià de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

161 Comentaris

Publicitat
#75 A Catalunya decidim els catalans, sí i sí, 02/02/2014 - 22:11

No permetem que des de Castella se'ns digui com hem d'educar als nostres fills, ni quants impostos hem de pagar, ni el que podem o no fer!

Tornarem a cantar victòria

http://www.youtube.com/watch?v=wvhC9p5-LNs

Visca catalunya i visca el català a l'atac!

#74 BEJOTA, BCN, 02/02/2014 - 14:25

PER A COMPETIR A CATALUNYA , PER AQUEST ORDRE:ENGLISH, CASTENO I CATALÀ. LA RESTA , SÓN XIMPLERIES.

#74.1 xavier, granollers, 02/02/2014 - 15:58

ui,si poses el castellà com a llengua de negocis aconseguiràs exportar tant com andalucia o castilla la manxa. Ai no hi pensava, que els que exportem més som els catalans!!! i esclar ja saps que els catalans són aquells que parlen en català i els que l'entenen per que han vingut aquí a treballar

#73 fins els c..., aqui si. alla no., 02/02/2014 - 14:09

JUSTICIA? Comorr...?
Fer pasar pel tub a 600.000 families per la deria de 8 , aixo si que es un pais just. I com sempre els jutges donant la talla (al vestit).
Com els politics els jutges estan en un altre galaxia, sobre tot TSJC que nomes trepitgen el carrer per agafar el cotxe. aixo es spain...

#72 vramoneda, Sentmenat, 02/02/2014 - 13:49

Mentre Espanya resta, a Catalunya sumem! Cada cop som mes.

El que Sunana Diaz no vol sentir: http://www.youtube.com/watch?v=qQRyBqqA03w#t=61

#71 spanish, Madrid, 02/02/2014 - 08:49

aquest senyors li deixen acostar-se als nens ? malament