Publicitat
Societat · 27 d'Agost de 2011. 15:58h.

El TSJC prohibeix la 'mani' de Salt perquè hi ha "un 30-35% de musulmans"

La policia local va detectar que es mobilitzaven immigrants de "Palafrugell, Girona, Palamós i Blanes"

El TSJC prohibeix la 'mani' de Salt perquè hi ha "un 30-35% de musulmans"

Anglada, durant una concentració a Salt

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) -i abans el Departament d'Interior- va decidir prohibir la manifestació de la ultradretana Plataforma x Catalunya a Salt contra la instal·lació d'una mesquita perquè en aquest municipi hi viuen "un 30-35% de persones originàries de països on es practica majoritàriament la religió islàmica", segon la sentència a la que ha tingut accés e-notícies.

El TSJC i la conselleria assumeixen un argument de la policia local de Salt segons el qual es preparava també "una altra concentració el mateix dia". "El Departament de Policia Local ja ha tingut constància de moviments de joves musulmans practicants al municipi de Salt, que han començat a difondre entre joves de poblacions com Palafrugell, Girona, Palamós i Blanes la necessitat de respondre a la concentració de Plataforma per Catalunya amb una altra concentració el mateix dia", s'explica a la resolució d'Interior.

La sentència del TSJC, per la seva banda, afirma que als informes policials es descriu una "situació social existent a la ciutat de Salt, amb una gran densitat demogràfica i una presència permanent d'un 30 o 35% de persones originàries de països on es practica majoritàriament la religió islàmica, existint ja moviments de joves musulmans, amb transcendència en altres poblacions veïnes, amb vista a la necessitat de respondre a la concentració sol·licitada amb una altra a desenvolupar durant el mateix dia i hora".

"No hi ha cap garantia que no es faci tot i els intents per evitar-la dels propis serveis policials. Coincideix a més la concentració interessada pels recurrents contra la construcció de la mesquita amb els últims dies de celebració del Ramadà musulmà, fet que augmenta la tensió d'una situació ja de per si límit arran de certs esdeveniments greument atemptatoris contra l'ordre públic i els drets de persones i béns ocorreguts en la població ben recentment, en el primer trimestre d'aquest mateix any 2011, com l'homicidi al mes de març d'un jove espanyol presumptament per un home extracomunitari (magribí en l'imaginari d'una bona part de la població autòctona)", s'afegeix.

Publicitat
Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#23 fells, barcelona, 28/08/2011 - 21:01

Desprès dels fets de Salt, el camí de Catalunya cap a la seva desaparició ha quedat obert i expedit. I tot gràcies als nostres amics polítics a qui votam cada 4 anys. Que passeu una bona tarda.

#22 Kropotkin, Vic, 28/08/2011 - 20:50

Pues entonces tendran que suspender las manifestaciones catalanistas porque mas del 60% no lo somos. Un poco de coherencia, por favor...

#22.1 bert, bcn, 28/08/2011 - 21:04

Skrotopotkin, deus usar unes ulleres ben gruixudes. Tots els teus problemes deriven de la presència de catalans a Catalunya, pel que es veu.

#21 Realidad, España, 28/08/2011 - 16:13

El 40% de los niños que están naciendo en la actualidad en los hospitales catalanes son niños de genes extraeuropeos hijos de inmigrantes no-blancos. La invasión racial es ya un hecho y no hay marcha atrás. Cataluña será una mezcla racial entre Marruecos, Ecuador y Senegal

#21.1 Francesc, Barcelona, 28/08/2011 - 20:19

I què? Com hi ha món...Escriu en català per integrar-te, si no vols ser per sempre un foraster xenòfob i racista!.

#21.2 Gully Foyle, bcn, 31/08/2011 - 21:57

El 40% son gens extraeuropeos? Sols? Quina gran invasió ha viscut Catalunya o Espanya després dels mil anys àrabs?

#20 adolf, Barcelona, 28/08/2011 - 13:31

Srs.PXC vostès que els proclamen d'ultra dreta, perquè són tan racistes estan donant una mala imatge.
O és que volen començar una confrontació entre dues religions, que tard o d'hora hauran d'entendres, sense obligar els uns als altres o els altres als uns a formar part d'una religió.

#20.1 Japrou, Mundicolor, 31/08/2011 - 17:29

Perdona X PXC no es proclame d'ultra dreta, son els mitjans de comunicació que ho fan i Erre q erre. Segona semble q vius en el pais de les meravelles, Tots s'entenen aqui no pasa res, desitjo de tot cor q no perdis les teves coses ni tampoc la barretina. L'unic entenimen q entenen son els calers.

#19 claricatalà, Terrassa, 28/08/2011 - 12:24

El vídeo:
http://www.youtube.com/watch?v=h_bZzxep87c

#19.1 Janopucmés, No ho se, 31/08/2011 - 17:40

Jo que fuerte, no l'he pogut veure, només la frase de la portada m'ha esgarrifat. Diu "La vaca quiere hacer muu pero no puede tiene la garganta cortada" ahhh y eso es Halal, tendes en els nostres carres, gent menjan d'aquesta carn...aggg.
Yo me siento como la vaca no puc dir clar i catalá FORA