Publicitat
Societat · 19 de Maig de 2015. 09:40h.

El Vaticà dóna un toc a les monges Caram i Forcades

Considera poc compatible la seva activitat mediàtica amb els principis de la vida monàstica

El Vaticà dóna un toc a les monges Caram i Forcades

Teresa Forcades

La monja dominica del convent de Santa Clara de Manresa, Sor Lucía Caram (Tucumán, Argentina, 1966),  ha estat cridada a capítol pel Vaticà, segons informa La Vanguardia, després de rebre una amonestació verbal de la nunciatura, que considera poc compatible la seva constant exposició mediàtica, especialment en programes de televisió, amb els principis de la vida monàstica.

Sor Lucía és monja dominica contemplativa, orde fundat el 1206 per Sant Domènec de Guzmán amb el doble propòsit de pregar en silenci i d'evangelitzar. Ha estat proclamada ‘catalana de l’any’ recentment i és habitual a les televisions, on fins i tot té un espai propi al Canal Cocina. Fa setmanes es va anunciar la seva participació en el programa En la caja, un format pròxim al reality show, a la cadena Cuatro.

La popularitat de Caram ha contribuït a propulsar les activitats de la fundació benèfica Rosa Oriol, una plataforma de solidaritat ciutadana molt activa, amb seu a Manresa, presidida per l'empresària Rosa Tous i de la qual és vicepre­sidenta Elena Rakosnik, esposa del president de la Generalitat, Artur Mas. Caram no ha pres partit es­pecíficament per cap formació, ­però no amaga les seves simpaties per la causa sobiranista i pel president Mas.

Per la seva banda, Teresa Forcades (Barcelona, 1966) acaba de comunicar a la plataforma Procés Constituent, de la qual és fundadora, que està disposada a abandonar temporalment la vida religiosa per encapçalar una candidatura de confluència de l'esquerra sobiranista en les eleccions al Parlament de Catalunya, anunciades per al 27 de setembre.

La situació de les monges Lucía Caram i Teresa Forcades va ser objecte fa uns mesos d'una deliberació reservada dels bisbes catalans, en una reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense. La conferència va demanar als bisbes Casanova i Cortés que busquessin solucions, tot i que el debat no figurava en la posterior comunicació pública dels temes tractats.

Sor Lucía Caram

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#34 Teodoro Garcia, Montcada i Reixac, 21/05/2015 - 10:11

En primer lugar quiero manifestar que soy priofundamente católico. A partir de ahí quiero tambien decir que estoy hasta los c...... de este par de ¿monjas? Forcades y Caram. Si quieren autopublicitarse que renuncien a los hábitos.y menos aparecer en los medios.

#33 BEJOTA, BCN, 20/05/2015 - 17:35

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

#33.1 BEJOTA, BCN, 20/05/2015 - 17:36

FORCADES :HAURÁ DE TRIAR O DÈU O EL CÉSAR. AQUETS TRECAPATRIES ,FINS I TOT, MONGES PER FER TROÇOS L'ESTAT ...

#32 Carlos Gomez, Bcn, 20/05/2015 - 07:59

Aviat veurem al Sistach presentant un Vetrinaris o un Telenoticies.
Deu Nostre Senyor se las sap totes per enrredarnos com sigui i les escoles de negocis no es van inventar aqui a la terra.
Ja porten mes de 2.000 anys de emprenenuria i amb molt exit.

#31 R, Martín Serrano, Viladecans, 20/05/2015 - 07:21

decir escasa autoridad moral y ética. Si no vean como en los países de Sor Lucia Caram (caram que envejecida la veo si es cierto el año de nacimiento) tratan las ingerencias extranjeras de no nacionales, tanto inversores como turistas o polñiticios. Cuba, Argentina, Venezuela...

#30 R, Martíb Serrano, Viladecans, 20/05/2015 - 07:19

Y mejor antes de hablar de aquí, que cada uno hable de donde nació y donde vivió y porque se fue. De acuerdo, que el mundo es de todos, pero según nazcas en un sitio o no, condiciona en un alto porcentaje la vida. Antes de hablar de aquí, Argentina tanto población como dirigentes tienen escasa poir