Publicitat
Societat · 18 d'Octubre de 2013. 12:40h.

El Vaticà segueix de prop el procés sobiranista

L'arquebisbe d'Urgell diu que "la Santa Seu està bastant ben informada i s'interessa per la situació"

El Vaticà segueix de prop el procés sobiranista

Joan-Enric Vives

L'arquebisbe d'Urgell i i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, ha afirmat, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, que el Vaticà està al corrent i interessat en el procés sobiranista obert a Catalunya.

L’arquebisbe, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio ha destacat que "la Santa Seu està bastant ben informada, per no dir molt ben informada. Ho fem nosaltres, ho fa altra gent, ho fan ells per pròpia voluntat, per tant la situació actual els interessa, diguem-ho així. Preocupa? Tampoc. Els ocupa".  

Sobre si l'Església avalaria un escenari d'independència, Joan-Enric Vives ha respost: "Ho haurem de veure, però de tota manera, amb les realitats polítiques constituïdes, l’Església sempre hi té molt bona relació".

D'altra banda, Vives també ha demanat que es deixi de retreure tan sovint greuges a l'Església, després de la polèmica que va envoltar les beatificacions a Tarragona. Segons el bisbe d'Urgell, tot i que pogués cometre errors durant la Guerra Civil i el franquisme, l'Església catalana va afavorir que se salvessin persones perseguides pel règim i va treballar en favor de la cultura del país.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Telamarinera, Vilanova, 18/10/2013 - 18:01

La iglesia tiene otro sentido territorial, y un espíritu universal. Y cuando lo pierde, le surgen, y lo sabe, inconvenientes. Empezando por las organizaciones de caire local.

#5 Rucades vaticanes, Catalunya, 18/10/2013 - 14:21

Hipòcrites !!!
Millor que vigilin al comissari polític que presideix la CEE, institució que finança les cavernes mediàtiques madrilenyes que difamen, mentixen, i inciten a l'odi sobre Catalunya.

#5.1 artur, mas-turbador, 19/10/2013 - 10:03

..otro loco

#4 sr Pepito, Lérida, 18/10/2013 - 14:13

José Luis Bonet Ferrer, el presidente de Freixenet, la mayor empresa de vinos espumosos de Cataluña, cree que esa comunidad autónoma "es una parte esencial de España, y va a seguir siéndolo". Así lo ha declarado Bonet a 'The New York Times'.Cada día son más los empresarios q se atreven a hablar

#3 anton, BCN, 18/10/2013 - 14:07

Fa més d´un any que sortiren informacions que el Vaticà seria un dels primers Estats en reconèixer una Catalunya independent. Una Catalunya independent, ja seria una "realitat política constituïda".

#2 Trasllat.., El Vaticà, 18/10/2013 - 13:43

...Quan Catalunya sigui "indepe", El Papa Francesc i tota la curia vaticana, es traslladarà a Montserrat. No caldrà engalanar gaire el Monestir, perqué com a tots sabem, el Papa Francesc és molt auster. El Cardenal Sistachs ja ha començat els preparatius...