Publicitat
Societat · 1 de Setembre de 2014. 20:00h.

El Vendrell, "territorio nacional"

Proliferen per la ciutat els signes feixistes

El Vendrell, "territorio nacional"

Una imatge d'enganxines feixistes al Vendrell

Durant els últims mesos s’ha constatat a la zona del Vendrell i la costa del Baix Penedès un augment dels símbols i les pintades de caràcter feixista i ultradretà. L’últim exemple ha estat l’aparició d’un grapat d’adhesius amb el símbol feixista en diversos carrers del centre del Vendrell.

Els adhesius han aparegut a sobre de senyals de trànsit, guals permanents o cartells de la zona blava. Una acció que es suma a d’altres que han tingut lloc aquest 2014 en poblacions com Calafell, Cunit o el mateix Vendrell, amb pintades contra partits com ERC o CiU, o propugnant la ‘Mort al Separatisme’.

Moltes d’aquestes pintades anaven signades amb les sigles DNJ, en referència a Democracia Nacional Joven, un partit d’extrema dreta que s’ha mostrat molt actiu a la província de Tarragona. En alguns casos aquests actes, realitzats de matinada, han anat acompanyats de crits contra Catalunya.

Els atacs d’aquest tipus augmenten quan s’aproximen dates com l’Onze de Setembre o el 12 d’octubre, tal com apunten des de l’agrupació de l’ANC del Vendrell, tot i que prefereixen no donar-hi importància per no fer-los més publicitat.

A principis d’estiu, l’Assemblea va haver de reposar 34 banderes estelades que havien estat retirades de diversos fanals dels barris marítims del Vendrell.   

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#35 ona, valls, 03/09/2014 - 23:37

jc, en que quedem el conjunt o poble a poble

#34 Pedro, El Vendrell, 03/09/2014 - 19:18

Yo vivo al Vendrell y me gustaría que e-noticies fuera más riguroso en sus publicaciones. Si que hay alguna pegatina como las que salen en la foto, pero ni mucho menos "invaden" el pueblo, las esteladas en inmuebles públicos si. Ni una cosa ni otra. Basta de banderas y pegatinas , más civismo.

#33 Marc, Vendrell, 02/09/2014 - 21:12

Yo vivo en Vendrell y no he visto ni una sola pegatina de esas. Sin embargo estoy harto de ver esteladas por todas partes colgadas de mobiliario urbano.

#32 Que MAS da, De España como vosotros, 02/09/2014 - 18:45

Estamos en España ¿que problema hay con las banderitas?, cuando poneis el trapo de la estrella sin ningún valor legal y según los NAZIalistas, es en representación de no se que paises fantasiosos que fuera de las cuatro provincias de la COMUNIDAD de Cat., SON LA RISA, ¿entonces todo esta bien no?

#31 egarense, Terrassa, 02/09/2014 - 12:39

TODA ESTA POLEMICA SOBRA YA QUE CATALUÑA TODA ES TERRITORIO ESPAÑOL SI Y SI ¡¡¡¡¡¡¡
acaso no es de fascista abaratar la gasolina para acudir a la diada por parte de las gasolineras independentistas, y al dia siguiente volverlas a subir a los que vamos a trabajar por la economia de Cataluña ?

#31.1 ambaixadorCAT, UK, 02/09/2014 - 13:03

no, no ho és. No sé si és cert el que dius, però si ho és qui et prohibeix a tu emplenar el dipòsit abans de la diada, no anar-hi i fer-ho servir per anar a treballar el dia següent?

#31.2 mireia, bcn, 04/09/2014 - 14:04

tal com deia un magnífic escriptor, el meu dni espanyol caduca el 1014