Publicitat
Societat · 15 d'Agost de 2021. 17:31h.

El Vietnam del segle XXI

Afganistan s'esfondra com un castell de cartes

El Vietnam del segle XXI

Evacuació de l'ambaixada dels EEUU a Kabul. Foto: Kanchan Gupta

L'avanç dels talibans continua imparable a l'Afganistan. El president afganès, Ashraf Ghani, ha abandonat el país aquest diumenge després que els talibans hagin pres el control de gairebé tot el territori. Els talibans han informat de la seva entrada total a la ciutat de Kabul per "evitar saquejos" dels ciutadans, ja que els policies han desertat dels seus llocs de feina.

Estats Units ha començat a evacuar el personal de la seva ambaixada a la ciutat, un moviment que ja estava planificat, però s'ha hagut de fer de forma precipitada. Diversos helicòpters han iniciat aquest diumenge l'evacuació del personal diplomàtic.

La Casa Blanca ha decidit enviar més tropes per assegurar l'aeroport de Kabul. "Estem treballant per assegurar-nos que el nostre personal està segur i fora de perill. Estem traslladant als homes i dones de la nostra ambaixada a una ubicació a l'aeroport", ha dit el secretari d'Estat nord-americà, Antony Blinken a la cadena ABC News.

L'assessor principal del Ministeri d'Informació i Radiodifusió del Govern de l'Índia, Kanchan Gupta, ha fet una piulada comparant l'evacuació de l'ambaixada dels EEUU a Kabul amb l'evacuació de l'ambaixada americana a Saigon, Vietnam, l'any 1975.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Agustin, Badalona, 16/08/2021 - 12:50

Bueno pues nada muñeco, que se pongan en contacto la embajada de la República Catalana y la de Afganistán y los traemos.
Orgullo de ser Español

#10 Nyordu de Tractorieeee, Osoneee, 16/08/2021 - 08:27

Els afganesos son un sol Popla que volen viure segons els seus costums i tradicions!
Visqueee, ni un pas enrereeee!!!!

#9 Ridículos enanos, con ínfulas de grandeza, 16/08/2021 - 08:10

Tranquilos. Aragonés ya ha dicho que si es necesario manda a los mozos de escuadra pertrechados de confeti a mantener el perímetro para que se pueda realizar correctamente la evacuación. El Consejo de Seguridad de la Onu está debatiendo la propuesta.

#8 Conxita de Riudecols, Riudecols , 16/08/2021 - 08:06

La demostració de que es poden guanyar batalles però perdre la guerra. Com sempre els civils són els que surgen més mal parats.

#7 recordad 6 y 7 de septiembre , Secesionismo es fascismo , 15/08/2021 - 21:07

Es de esperar que Colau les felicite en breve