Publicitat
Societat · 31 de Març de 2014. 12:27h.

El 'xiringuito' de l'Oficina Antifrau

L'organisme organitza a Barcelona una reunió amb agències anticorrupció del món

El 'xiringuito' de l'Oficina Antifrau

Daniel de Alfonso, amb De Gispert, en una imatge d'arxiu

Els dies 1 i 2 d’abril tindrà lloc a Barcelona la reunió del Comitè Executiu de l’Associació Internacional d’Autoritats Anticorrupció (IAACA) que organitzarà l’Oficina Antifrau, com a membre de l'òrgan de govern des de 2013. A la reunió es debatran, com a punts més destacats, el disseny de col·laboració per crear una xarxa d'intercanvi d'informacions per als membres de la IAACA, les estratègies de cooperació i servirà per fer un seguiment dels principis aprovats a Jakarta, tenint en compte els diferents marcs jurídics.

La cerimònia d’obertura serà a càrrec de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, en què també hi participaran: Eduardo Torres-Dulce, fiscal general de l’Estat; el president de la IAACA, Cao Jianming; Daniel de Alfonso Laso, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya; Dimitri Vlassis, cap d’UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime); el doctor YE Feng, Secretari General de la IAACA; i María Llanos de Luna Tobarra, representant del Govern espanyol a Catalunya.

La IAACA neix el 2006 per "facilitar l'aplicació de la UNCAC i aconseguir una plataforma transnacional de cooperació, intercanvi d’informació i bones pràctiques". En són membres 29 Caps de Fiscalies i d’Agències Anticorrupció de l’àmbit internacional així com la Fiscalia Anticorrupció d’Espanya i l’Oficina Antifrau de Catalunya. Per primera vegada, la reunió es durà a terme a Europa.

Altres membres del Comitè Executiu de la IAACA que participaran a la reunió són el director general de l’Oficina Antifrau de la Unió Europea (OLAF); el president de l’EPAC (Socis Europeus Contra la Corrupció); el vicepresident de la IAACA; el cap de la divisió criminal del Departament de Justícia dels Estats Units d’Amèrica; el director de la Fiscalia de Singapur; el ministre de justícia de l’Azerbaidjan; el cap de l’ICAC (Comissió Independent Anticorrupció) de Hong Kong i el director general d’anticorrupció a Tanzània.

També el Fiscal de la República Popular de la Xina; el cap de la Comissió Anticorrupció de Malàisia; el director nacional de les investigacions públiques de Sudàfrica; el membre de l’Autoritat Central de la Prevenció de la Corrupció del Marroc; el fiscal general del Brasil; el fiscal del Qatar; el cap del Servei Central de la Prevenció de la Corrupció a França; el director de la Fiscalia d’Uganda; el fiscal en cap de la Fiscalia Anticorrupció espanyola; l'advocat general de França; la directora general de l’Autoritat Nacional per a la Transparència i l’Accés a la Informació de Panamà.

Finalment, el director de Serious Fraud Office del Regne Unit; el cap de la Comissió Central de Vigilància de l'Índia; el director de la Comissió Anticorrupció de Namíbia; el director de la Fiscalia Anticorrupció de Brunei; el cap del Departament de Supervisió Contra la Corrupció de Rússia; el president de l’Associació de Fiscal d’Ucraïna; el cap de l’Agència Contra la Corrupció i el Crim del Kazakhstan i el cap de l’Oficina Anticorrupció de l'Argentina.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Pirata, Barcelona, 31/03/2014 - 20:21

Puesto es una reunión de amigos para hacer turismo gratis total. Un cónclave en el que no este Millet de conferenciante no merece la pena.

#4 Kropotkin, Vic, 31/03/2014 - 15:15

Creo que todos vienen ansiosos por saber como los de aqui nunca detectaron ni lo del 3%, ni lo de Alavedra, ni lo de Prenafeta, ni lo de las ITV, ni...
Creo que estan todos fascinados por saberlo.

#3 DON, VITO, 31/03/2014 - 13:43

Hombre, fraude y corrupción, ya era hora que hubiera conferenciantes que dominan la materia. Otra cosa, no... Será una clase magistral!!

#2 perez royo, barcelona, 31/03/2014 - 13:20

Parlem de xiringuitos?. Sindic de greuges. Corporació catalana de mitjans audiovisuals. Etc. Per què es volen carregar aquesta oficina? Doncs el seu responsable em sembla una persona molt ben preparada i amb idees clares. Pot ser per això mateix ara s'hi posen amb ells.

#1 Casper, Bcn, 31/03/2014 - 12:55

Por la noticia parece que éstos siguen el modelo del Síndico de Agravios que dirige Ribó, el cual parece que se recorre el mundo entero yendo a Foros de Síndicos y de paso se va con su mano derecha, que también se dice que es su amante. O sea , aparentemente, un trabajo divino.

#1.1 paco perez, BCN, 31/03/2014 - 17:45

cuando estén todos reunidos que venga Elliot Ness y se los lleve