Societat · 7 d'Agost de 2009. 17:16h.

"El Zoo vol esborrar l'obra de Sabater i Pi"

L'associació anmalista Libera demana la destitució del veterinari en cap del parc zoològic de Barcelona

"El Zoo vol esborrar l'obra de Sabater i Pi"

Jordi Sabater i Pi

L'associació animalistes Libera ha sol·licitat la destitució del veterinari en cap del Zoo de Barcelona, perquè aquesta entitat, segons un comunicat de l'associació, "es dedica a llançar missatges que pretenen esborrar tot vestigi de l'obra i filosofia de Sabater i Pi a la nostra societat" . L'etòleg Jordi Sabater i Pi, que va morir aquesta setmana, va portar a Barcelona el goril·la albí Floquet de neu.

Segons Libera, el veterinari en cap del Zoo va parlar recentment de l'obra de l'etòleg mort, "trivialitzant i traient-li tot el valor als seus estudis". També afirma que "Sabater i Pi, malgrat haver col·laborat amb el Zoo de Barcelona en diferents etapes de la seva vida, era un declarat animalista que estava no només en contra de l'existència del Zoo, sinó que també era un declarat antitaurí i, a més, vegetarià".

Així mateix, Libera assegura que "els conservadors i veterinaris del Zoo de Barcelona han començat a traslladar missatges inquietants a la societat, com que els animals no es deprimeixen, no senten felicitat i no tenen necessitat de llibertat".

S'afegeix que aquests plantejaments estan provocant "que el llegat de Sabater i Pi perdi el seu sentit, negant els seus descobriments etològiques, i fent així perdre el valor i el contingut, el fons i la forma, fins que es dilueixi i es perdi definitivament".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 gorilis, tamaulipas, 05/04/2012 - 07:53

si como ya fayesio el pobre ahora si le echan de cosas pero cuando les sirvio en vida aaa verdadd

#6 ¿Y qué?, Linz, 08/08/2009 - 18:03

falta apuntar que la denostada directora de cine Leni Riefensthal, la favoritta de Hitler, se afilió a Greenpeace. Sí, se puede argumentar que nazismo y naturismo (o ecología) tiene caminos que se cruzan ¿y qué?

#5 Y qué, Linz, Austria, 08/08/2009 - 16:53

Pues sí, Hitler era vegetariano, promocionaba la gimansia y el deporte, amaba los animales (su perra Blondi fue incinerada con él y Eva Braun) , le gustaba la ópera, tenía unos 30.000 libros, era escritor... nada de eso le impulsó a ser un dictador

#4 Kenshiro, Barcelona, 08/08/2009 - 02:55

De todos modos, me encanta como al hablar de vegetarianismo siempre acaba citándose a Hitler. Cuando se habla de omnívoros, en cambio, no se menciona a Mussolini, Franco, etc... a la práctica totalidad de dictadores de la historia, que si comían carne.

#3 Kenshiro, Barcelona, 08/08/2009 - 02:52

Señor Jose Maria, lo de que Hitler fue vegetariano es algo realmente discutible. Muchos historiadores lo descartan, incluso hay una importante autora de cocina de la época que parece ser cocinó para él paloma rellena.