Publicitat
Societat · 30 de Maig de 2011. 20:40h.

Els acampats es fan un embolic amb l'autodeterminació

No es posen d'acord si s'ha de discutir en comissió o en assemblea

Els indignats de Plaça Catalunya han debatut sobre l'autodeterminació de Catalunya en el marc d'una de les comissions creades per tal de promoure debats entre assemblearis. Durant la discussió han pres la paraula persones que estaven a favor i en contra, la qual cosa ha provocat alguna topada. També pel fet de no entendre el funcionament de l'assemblea d'acampats.

Així, dos dels indignats han discutit sobre la validesa de la proposta que havia de ser aprovada. Mentre un defensava que el text s'havia de refrendar en comissió l'altre opinava que havia de tornar a l'assemblea per a la seva resolució final. "Tranquilitat, company", li ha dit un indignat a un altre en un moment de la picabaralla dialèctica, mentre aquest mantenia que "no es va votar res, només es va comunicar el que passaria avui".

Hi ha hagut un moment d'enrenou quan un altre indignat demanava "que rutlli" el megàfon amb el qual cada persona parla en el seu torn. "Quan un viu en una democràcia degradada no està acostumada a aquests debats", ha afegit una de les persones que ha intervingut.

També hi ha hagut diferències de fons, perquè uns indignats són partidaris de la internacionalització del procés i uns altres del drets del pobles a l'autodeterminació." Per què ha de dividir plantejar un d'aquests drets?", ha defensat una jove. Un altre dels acampats ha recordat l'article 1 de la carta de Nacions Unides. "Tots els pobles tenen dret a l'existència", ha dit.

Per contra, un home que s'ha identificat com a Francisco, ha assegurat que "jo no estic en contra de preguntar a la gent si vol l'autodeterminació. L'assemblea ja diu de canviar la Constitució. Això -el debat per aconseguir una proposta sobre l'autodeterminació- només es busca per desunir l'assemblea", ha afegit. Veure més informació al youtube.

Dos 'indignats' discuteixen sobre el funcionament de l'assemblea
Publicitat
Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#43 D.PELAYO, Barcelona, 01/06/2011 - 14:15

Para avalar lo que afirmo del "personaje" Diego Arcos, solo tenéis que entrar en la página del Casal Argentino en Cataluña y en seguida comprenderés la advertencia que hago a los acampados de Pza, Cataluña. La web habla por si sola y el casal es un cortijo cuyo único cortijero es el del vídeo.

#43.1 Gerard, Barna, 03/06/2011 - 00:56

Una altra cosa, no parlis en nom dels argentins. Aquest populisme de dretes tb l'utlitza la Casa Real. Els argentins són segurament el poble de Sudamèrica que millor compren la nostra cultura i idiosincràcia. I els que parlen millor el català.

#42 D.Pelayo, Barcelona, 01/06/2011 - 14:12

Cuidado acampados que os han introducido un misisl. El elemento del altavoz que habla, es Diego Arcos, presidente del Casal Argentí un estómago agradecido, desacreditado por todos los argentinos y conocido activista independentista radical. Cuidado mucho cuidado

PUIG DIMISION.

#42.1 jm, martorell, 01/06/2011 - 16:14

"estomago agradecido"? Hi ha gent molt malalta a catalunya amb una bilis impressionant.

#42.2 Gerard, Barna, 03/06/2011 - 00:34

Pelayo, perquè no ens dones la pàg on tu participes i així sabem de qui cobres i ens coneixem tots? En Diego Arcos no s'amaga ni nega la seva ideologia. Pots dir el mateix? Parles com un militant d'UPyD, per no dir q expressions com "activista independentista radical" són propies de la policia.

#41 jan.cat, BCN, 01/06/2011 - 12:01

L'enveja es mala consellera, que algu en vulgui treure redit de que dos companys puguin debatre ja dona pistas sobre qui es i que vol l'informador. Aixis anem els independentistes E-notiices es converteix en noticia per si sola com a manipulador desde fa temps, al servei dels enemics.

#40 alex, ciutat, 01/06/2011 - 09:11

Este movimiento no es tan inocente como nos vendían, están saliendo militantes de Ciudadanos de un lado e independentistas de otro, gente que ha estado metida en política y que como no les ha ido bien y no han conseguido chupar del sistema, ahora van de "indignados".

#39 sulfuro sulfuro, Barcelona, 31/05/2011 - 17:30

Que se hagan un lio con el independentismo no es de extrañar
Entre los indignados también hay gente inteligente.
Estos síntoma y el palo que se han llevado ERC y Cia en las elecciones dejan claro que el independentismo catalán cae en picado y que la juventud no está para estas historias

#39.1 Ton, Cat, 31/05/2011 - 18:45

Què més voldries, sulfhídric, Esquerra se l'ha fotut precisament per no ser res més que independentistes de fireta i col·laboracionistes dels sociates espanyolistes.
M'encanta veure-us tan rematadament equivocats.