Publicitat
Societat · 18 de Març de 2009. 19:55h.

Els antiavalots també estomaquen periodistes

El Col·legi de Periodistes de Catalunya diu que "aquestes agressions són totalment injustificades"

El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha manifestat en un comunicat "el seu rebuig més rotund a les agressions dels Mossos d'Esquadra contra els periodistes que cobrien el desallotjament policial" d'estudiants  del rectorat de la Universitat de Barcelona. El CPC "condemna unes agressions que violen el dret a exercir el periodisme i la llibertat d'informació".
 
El comunicat explica que "la primera càrrega dels Mossos d'Esquadra s'ha produit cap a les 8,30 del matí davant el rectorat de la Universitat de Barcelona i diversos periodistes han resultat ferits, entre ells Rafa Julve de El Periódico de Catalunya. En un segon enfrontament, cap a les 12,00, els Mossos d'Esquadra han colpejat amb cops de porra els manifestants i els periodistes, entre ells el fotògraf de El Periódico Albert Beltran, que ha rebut un cop de porra al pit i ha estat atès per una ambulància".
 
"A les 13,30", s'afegeix, "quan les protestes han arribat als jardins del Palau Robert (darrera la conselleria d'Universitats, Innovació i Empresa), hi ha hagut la pitjor càrrega policial contra els estudiants i els professionals de la informació. Altre cop Albert Beltran ha rebut un cop de porra a la cama, i ha descrit la situació com una 'batalla campal'".
 
S'afegeix que "també el fotògraf de l'agència Efe Toni Albir ha estat agredit amb un cop de porra dins els jardins, i un cop a fora, al carrer Rosselló, novament l'han pegat a les cames i ha caigut a terra. Albir ha explicat que després de tot un matí en què fotògrafs i periodistes han seguit les protestes i han estat fotografiant les detencions d'estudiants, quan aquests han entrat als jardins del Palau Robert l'actuació dels Mossos ha estat 'desmesurada'".
 
Segons el Col·legi, "la fotògrafa de La Vanguardia Anna Jiménez ha rebut una empenta d'un mosso quan, després d'aixecar les mans, identificar-se com a premsa i demanar per on podia sortir, l'han tirat a terra. També alguns càmares de televisió han rebut agressions, com els de TV3Telecinco. La fotògrafa de l'ABC Yolanda Cardo també ha rebut un cop i li ha caigut l'equip a terra, i mentre intentava marxar encara la perseguien per donar-li cops de porra".
 
Es diu finalment que "arran d'aquests fets, un portaveu de la conselleria d'Interior s'ha adreçat al Col·legi per manifestar les seves disculpes, però el Col·legi de Periodistes considera que aquestes agressions són totalment injustificades. En aquests moments el CPC negocia la introducció d'un braçal d'identificació dels professionals gràfics i considera urgent l'aprovació d'un protocol d'actuació per evitar que les agressions contra periodistes es tornin a produir".

Estudiants protesten davant la comissaria de les Corts
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Estomaqueu als politics, Igualada zona blava, 19/03/2009 - 07:53

Pel que es veu van rebre de totes parts,pero els que mes tenien que haver rebut no hi eren,el Monti, Saura, Carod,Huguet,Ernest M..La veritat, no se que es pitjor, amb Franco o amb el que hi ha actulament. Els d'ara son llops disfraçats de ovelles

#2 Montserrat, Barcelona, 18/03/2009 - 21:17

En un país normal, el Conseller d'Interior presentaria la dimissió. Aquí, encara treurà pit. Ara, que al PSOE català -o sigui al Montilla- això li va "de perles"

#1 GUILLEM CARLES, BCN, 18/03/2009 - 20:14

Malauradament , sembla què estem en 1974 en la UAB , durant la carrèga dels " Grises" dins la Dictadura franquista .....2009 !! en Democràcia , amb nou Estatut tornem igual !!