Publicitat
Societat · 30 de Març de 2012. 14:16h.

Els antisistema pretenien assaltar Corte Inglés

"Volien trencar els aparadors i calar-hi foc"

Els antisistema pretenien assaltar Corte Inglés

Els Mossos, avançant per Ronda Sant Pere

Els antisistema volien calar foc al Corte Inglés de plaça de Catalunya durant els aldarulls d'ahir, segons ha sabut e-notícies de fonts del Departament d'Interior. "Hagués pogut passar una tragèdia: volien trencar tots els aparadors i calar foc al Corte Inglés", han assegurat. Les mateixes fonts no han explicat, per raons de seguretat, com els ha arribat la informació.

Els antisistema de fet, ja van aconseguir incendiar un aparador de la Ronda de Sant Pere -ja ho havien fet amb l'Starbucks de la Plaça d'Urquinaona- entre aplaudiments dels manifestants i crits d'"anticapitalistes" com mostra el vídeo.

Els antiavalots dels Mossos van aconseguir llavors recuperar la zona, però a l'altra banda hi havia entre dues i quatre mil persones i la filera de mossos -que disparaven pilotes de fogueig- era només d'una vintena. De fet, en un moment determinat, uns 200 o 300 manifestants van començar a córrer cap als agents i només es van tirar enrere quan aquests van intensificar els trets.

El comandament del desplegament policial va donar aleshores l'ordre de reforçar immediatament el dispositiu i van pujar diverses furgonetes -fins i tot per la vorera-, des el carrer de Fontanella com mostren també les imatges. Els agents haguessin corregut veritable perill en cas de ser desbordats per la multitud.

Puig ha evitat admetre que van fregar el col·lapse -hi havia també incidents en altres parts de la ciutat- però ha reconegut a pregunta d'e-notícies durant la roda de premsa d'aquest matí que "en el moment que la policia va veure que perillava un punt concret i que hi havia una agressió molt clara en un punt molt neuràlgic de la ciutat, només vaig sentir la instrucció del comandament de l'operatiu i en minuts es va recuperar la posició".

El conseller ha admès igualment que "ahir va ser un dia complicat" i que van haver de mobilitzar 9.400 agents, "el 60% de la plantilla dels Mossos". Els aldarulls no només "van començar ben d'hora, cap a les tres o les quatre de la matinada", sinó que els antisistema van fer servir "material, estratègies i mitjans tecnològics" de guerrilla urbana com ha passat recentment a Grècia.

Els antisistema, plantant cara als Mossos

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#28 mesalina, Gava, 31/03/2012 - 17:29

Amb el Tripartit, la culpa era de Saura, que no sabia com manterir l'ordre amb una actitud massa laxa....ara, en canvi, amb un Conseller que va de dur...(Polònia el caricaturitza amb un bat)...la culpa segueix sent de la Maiol....Increible: Si us plau, e-noticies, feu-vos ho mirar.

#27 Daserrout, BCN, 31/03/2012 - 13:48

I ara vindran les denúncies contra els mossos per haver estomacac ciutadans que passaven per enllà. Galdós el paper de la Fiscalia i la Judicatura envers els violents que ja són tots al carrer.

#26 Enric, Lleida, 31/03/2012 - 12:00

I la pregunta és on eren les unitats d'intervenció de la Guàrdia Urbana?

#26.1 joan, VIc, 31/03/2012 - 14:43

però quina ajuda esperes per part d'un ajuntament socialista al GOvern de CIU, de la GEneralitat, els sociata aquest del Trias , per fer quedar malament al CIu, tant li fa l'immatge del acapital de capital de Catalunya manada per els sosilistes i comunistes

#26.2 jordi, salou, 31/03/2012 - 19:10

però que sou burros al de CIU, Però si BArcelona, està governada per ciu amb l'ajuda del PP aneu al ocolustista i deixeu de dir tonteries
El mateix que tenin a Salou, que ara sortira algu a dir que no se que

#25 Susanna, Barcelona, 31/03/2012 - 11:48

Vaig preguntar a alguns paios per què feien destrosses i no entenien el català! O eren de "Ciutadans" o han vingut de fora de Catalunya! (Això sí tenen en comú odiar Barcelona i Catalunya.) Crec que els Mossos varen ser massa tous.

#24 Fins els pebrots, Terrassa, 31/03/2012 - 10:22

Espero que en Felip Puig hagi pres bona nota de la magnitud del problema i la propera vegada el nombre d'efectius i la duresa de les seves accions estiguin a l'alçada. No ens podem permetre que aquests vàndals alterin la societat de la manera que ho fan. Conseller: canya i més canya. No hi ha més.