Publicitat
Societat · 12 de Maig de 2017. 18:45h.

Els bisbes catalans eviten donar suport al referèndum

Reclamen que “siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català”, però també apel·len a “la cultura del diàleg”

Els bisbes catalans eviten donar suport al referèndum

Reunió dels bisbes catalans (foto: departament de comunicació de l’Església a Catalunya)

Els bisbes catalans han demanat que “siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català”, malgrat que han evitat defensar explícitament la celebració d'un referèndum independentista per a Catalunya. Així ho han assegurat en un comunicat que han emès aquest divendres, on també han defensat “la cultura del diàleg”.

“Convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional, especialment la seva llengua pròpia i la seva cultura”, ha afirmat l'Església catalana, alhora que ha fet una crida a promoure “tot allò que porta un creixement i un progrés al conjunt de la societat”, especialment en el camp de la sanitat, l’ensenyament, els serveis socials i les infraestructures.

“Ens sentim hereus de la llarga tradició dels nostres predecessors, que els portà a afirmar la realitat nacional de Catalunya i alhora ens sentim urgits a reclamar de tots els ciutadans l’esperit de pacte i d’entesa que conforma el nostre tarannà més característic”, han manifestat.

Els bisbes catalans, per altra banda, han assegurat que “el veritable progrés dels pobles exigeix també l’eradicació de la corrupció”. “És absolutament prioritari i just que en tots els àmbits públics del conjunt de l’Estat es combati la corrupció, que tant de mal fa a la societat”, han manifestat. En aquest sentit, han afegit que “ens dol i ens avergonyeix que la corrupció s’hagi pogut convertir en quelcom natural fins al punt d’arribar a constituir una pràctica habitual en les transaccions comercials i financeres, en els contractes públics o en moltes negociacions”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 DARDO121, BARCELONA, 17/05/2017 - 12:28

Que sus señores han visto que por mas que traiciones y se suban la sotana mirando a Cuenca, las X de los catalanes catolicos no se ponen.
Y no se ponen porque estos curas traidores al evangelio y a España no se lo merecen.
Y claro, ahora a dar marcha atras como puedan, volviendo a intentar guardar la ropa mientras hacen la hijoputez separrata

#10 Jan petit, Manresa, 13/05/2017 - 13:33

Doncs jo si interpreto que si que donen suport al referèndum perque fan servir el mateix llenguatge comfús dels independentistes. La pregunta a fer-los seria: quines son les "legítimes aspiracions del poble català" que sembla que no podem compartir, amb la llei a la ma, amb les legítimes aspiracions de la resta de comunitats?

#9 Sarola, Castelldefels, 13/05/2017 - 07:52

Ja tenim l'Esglesia Católica aqui, com sempre, ha fet costat a : Hitler,Franco, Oliveira Salaza,... i are i des de fa 37 anys al regim Nazi-Kumbayá de Catalunya. Encare estem esperant que es manifesti sobre: Els fets del Col.legi Gaspart de Portolá a Balaguer, el niu de pederastia del monastir de Montserrat.

#8 Escamarlà, Barcelona, 12/05/2017 - 21:36

I el savi de Solsona on era ? Aquest es indepe davant la pareòquia i acomodatici amb els col.legues . Farà carrera...

#7 Teniente Dimitri, BCN, 12/05/2017 - 21:10

Este año la cruz en la declaración de renta no os la pongo.

#7.1 Josep LLuis Riuis Sole, barcelona, 16/05/2017 - 00:49

Pienso que no había que ponerla nuca.