Publicitat
Societat · 12 de Desembre de 2018. 21:59h.

Els bisbes no es mullen

Només el de Solsona dóna suport a la vaga de fam dels presos

Els bisbes no es mullen

Xavier Novell, en una imatge d'arxiu

Els bisbes catalans mantenen silenci sobre la vaga de fam que Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Sánchez van iniciar fa 12 dies. Tan sols la diòcesi de Solsona s’ha pronunciat a favor de la protesta dels quatre polítics independentistes empresonats, que ha fet una crida a fer dejunis tots els divendres en solidaritat amb la vaga de fam dels presos.

“En senyal de solidaritat amb ells i tot demanant una solució justa al conflicte català-espanyol en curs, hem decidit fer dejuni els divendres fins que duri la vaga de fam d’aquests nostres germans”, assegura en un comunicat el bisbe de Solsona, Xavier Novell.

La diòcesis de Solsona demana que el dejuni el faci cadascú “segons cregui convenient: total, a pa i aigua, o reduint considerablement el menjar o altres coses”. Novell també proposa convocar tots els divendres “vetllades de reflexió, meditació i pregària”, sota el títol “Espiritualitat i solidaritat amb els presos catalans en vaga de fam”.

La germana de Jordi Turull, Isabel Turull, per altra banda, lamenta el “silenci” de la jerarquia eclesiàstica catalana envers els presos. “Com és que les portes de la jerarquia eclesiàstica resten tancades a una injustícia que estan patint alguns dels vostres germans”, manifesta en una carta enviada als bisbes i que aquest passat cap de setmana va publicar el diari ‘Ara’.

La germana de l’exconseller també es va adreçar els bisbes catalans aquest dimarts en una entrevista a TV3, on va expressar la seva “tristesa i decepció” amb l’actitud de la jerarquia eclesiàstica davant la presó preventiva dels líders independentistes.

“Si ells, com a bisbes, consideren que això sigui és una injustícia, jo no estaré d’acord, però ho acceptaré. Si creuen que és una injustícia, com a cristians, ho han de dir ben alt”, va reblar Isabel Turull.

isabelturull.jpg

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/12/2018 - 19:02

Entre les moltes virtuts que adornen aquesta criatura, com es evident, una de les que millor cultiva i amb gran fervor i intensistat es l´homofobia.

Es un catala complet, com deu mana. Millor que una navalla suissa.

#15 Gironi mosquejat, Girona, 13/12/2018 - 15:56

Novell potser que et preucupis una mica mes dels TEUS col.legues pederastas denunciats i els que encara estan a l hombra.

#14 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 13/12/2018 - 14:04

Vaya parrac este obispo.

#13 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/12/2018 - 13:58

Sant, Sant, Sant es el Senyor, Deu de l´Univers..

Besavis carlistes, avis franquistes, pares convergents i ells ... aixo pasant sempre per la tintoreria per estar sempre a la page.
El nacionalcatolicisme es com la caspa : incurable.

Sant, Sant, Sant es el Senyor.

#12 joan carles, Barcelona, 13/12/2018 - 12:44

De tot això se'n diu nacionalcatolicisme.
Es que molt d'ells van passar molt anys xuclant de la mamella franquista....