Publicitat
Societat · 4 d'Octubre de 2012. 16:27h.

Els bisbes prenen partit

La Conferència Episcopal reclama la "unitat" d'Espanya

Els bisbes prenen partit

Bisbes espanyols, en una foto d'arxiu

Els bisbes de la Conferència Episcopal han dit la seva sobre el dret d'autodeterminació de Catalunya, en un document de la seva comissió permanent. El text, titulat Davant la crisi, solidaritat, té quinze punts i en dos d'ells es fa referència al procés secessionista, tot i que en cap moment s'esmenta cap comunitat autònoma.

Així, en el punt 12è, els bisbes han recordat un document de l'any 2006 on deien que "reconeixent, en principi, la legitimitat de les postures nacionalistes veritablement curoses del bé comú, es feia allà una crida a la responsabilitat respecte del bé comú de tota Espanya que avui cal recordar".

"Cap dels pobles o regions que formen part de l'Estat espanyol podria entendre's, tal com és avui, si no hagués format part de la llarga història d'unitat cultural i política d'aquesta antiga nació que és Espanya", han indicat.

Segons els bisbes espanyols, "propostes polítiques encaminades a la desintegració unilateral d'aquesta unitat ens causen una gran inquietud". "S'ha de preservar la unitat, al mateix temps que el de la rica diversitat dels pobles d'Espanya".

També han afegit que "tampoc no se li amaga a ningú que la tensió social creix i que determinades propostes polítiques han vingut a afegir elements de preocupació en moments ja de per si difícils".

El document de la comissió permanent ha estat votat pels bisbes integrants d'aquest òrgan en votació secreta. Disset ho han fet a favor i quatre ho han fet en blanc.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#46 Alex, Girona, 07/10/2012 - 11:25

Jesús va ser un revolucionari que va lluitar de manera pacífica també per la llibertat del seu poble. No entenc com l'Esglèsia espanyola pot anar a favor del poderós i l'opressor. La reminisència del franquisme encara és vigent i allunya l'esglèsia de l'exemple de Jesús

#45 Cigronet, SFG, 05/10/2012 - 10:52

A aquesta gentussa de mal viure del clero, els fotria tots a l'Àfrica a cuidar aquells pobres nens famèlics, mancats d'aliments i de tot el necessari per a sobreviure. No tenen vergonya, ni moral ni ètica. Són els mateixos dels temps del tirà i dictador.

#44 laila, bcn, 05/10/2012 - 08:54

El que haurien d'haver signat es un manifest contra la pobresa, les retallades a l'atur, els desnonaments, l'ajut a la banca, les retallades en seguretat social... això si que és immoral.

#43 spanish, Madrid, 05/10/2012 - 07:13

convergents catolics ara que fareu......votar i confessar-vos ? jajjajajajajaajjajaaaa

#43.1 laila, bcn, 05/10/2012 - 09:02

No tots els convergents son catòlics ni tots els catolics son convergents; no siguis simple

#42 mireia, barna, 05/10/2012 - 01:16

Com era allò de " el meu regne no és d'aquest món i " no es pot servir a dos senyors"?