Publicitat
Societat · 9 d'Agost de 2021. 19:24h.

Els bojos del patinet

Martorell regula l'ús del patinet perquè no ho fa l'Estat o la Generalitat

Els bojos del patinet

Una persona en patinet, en una imatge d'arxiu (Foto: @transit)

Martorell s'ha sumat a altres municipis de Catalunya com Salt, Cambrils, El Prat, Sant Cugat o Palamós que han decidit regular l'ús del patinet atesa la falta d'una normativa marc que ho reguli en l'àmbit estatal o autonòmic.

El municipi del Baix Llobregat ha elaborat una normativa pròpia a través de la modificació de l'Ordenança municipal de circulació que entrarà en vigor aproximadament el 15 d'octubre de 2021, data a partir de la qual serà obligatòria i amb un règim sancionador que va dels 80 als 200 euros.

ey24n-nviaetaz9.jpg

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell.

L'ordenança obliga els patinets elèctrics i tots els vehicles a "circular obligatòriament per la calçada" i prohibeix la circulació "per les voreres". També marca els quinze anys com l'edat mínima per conduir-ne un i obliga a l'ús del casc.

El consistori considera el patinet un "vehicle" i, com a tal, "es regeix per l'ordenança de circulació". En aquest sentit, afegeix que "com qualsevol vehicle que circula per la calçada ha de disposar d'una assegurança de responsabilitat civil".

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha enviat una carta als veïns del municipi per informar sobre la modificació de l'ordenança i ha fet una crida a "vetllar, entre tots, perquè la via pública sigui un espai de convivència i cohesió social, ja que la seguretat viària és una responsabilitat compartida".

"Tant amb la millora dels carrers com amb les ordenances el nostre objectiu és que Martorell sigui un poble cada cop més cívic, més saludable, més ecològic, més segur i amb millor mobilitat", ha expuesto Fonollosa.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Ana Ayuso, Barcelona, 10/08/2021 - 18:14

El código de circulación obliga a parar cuando un peatón pisa un paso cebra, esté el semáforo de color verde o no, no dice nada de los patinetes, ahi lo dejo.

#5 Sense ordre ni concert, Barcelona, 09/08/2021 - 22:39

A Barcelona els vianants som els últims monos, patinets, bicicletes, skaters a tota pastilla per ón els hi dóna la gana, Avui mateix en fila india quatre patinets elèctrics per l'acera d'un carrer de la dreta de l'Eixample escanyat amb carril bici, i no els hi diguis res que ténen la pell molt fina els pijo-progres

#3 JM, Barcelona, 09/08/2021 - 21:38

Si las previsiones se cumplen, los patinetes eléctricos desaparecerán en unos 2 años, cuando se implementen nuevas normativas como la obligatoriedad de pagar un seguro, llevar matrícula, limitación de velocidad, obligatoriedad de casco, etc. A la gente no le saldrá a cuenta ir en patinete eléctrico

#2 Marcial Heredia, el circo de la tele, 09/08/2021 - 21:33

Un seguro de responsabilidad civil para un patinete, señores- Pronto serán los cochecitos de bebés, los carros de la compra, o el triciclo del payaso. Y si chocan tendrán que hacer parte, entiendo.

#2.1 Facholin, Barcelona, 09/08/2021 - 22:39

Entenderas que no se puede perder el tiempo dandote respuesta ??

#2.2 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 10/08/2021 - 09:17

Hombre, si dañas con tu patinete un coche (por ejem., un faro) o lesionas a un viandante ¿pasamos" del tema? ¿O mejor responder con tu patrimonio? Si eres menor, papis se hacen cargo. Bicicletas y patines seguro de responsabilidad y respeto a las normas de circulación. Es más, incluso para su uso, un certificado de saber las normas de circulación

#1 Carlos Gomez, murenu de la serra, 09/08/2021 - 20:56

"ERC coloca a la mujer de Carles Mundó de asesora de Interior con un sueldo de 86.000 euros al año"

vozpopuli.com 9-8-2021

De la selecta raça catalana no ho es qui vol.