Publicitat
Societat · 25 de Novembre de 2019. 22:10h.

Els bons en català i els dolents en castellà

Polèmica per les llengües en un anunci contra el masclisme de l'Ajuntament de Barcelona

Un dels anuncis de la campanya contra la violència masclista "El present és feminista" de l'Ajuntament de Barcelona mostra dos nois comentant en castellà un vídeo sexual d'una companya de classe, mentre que el noi que els hi recrimina aquest fet ho fa en català. El vídeo comença amb un parell de joves comentant un vídeo sexual d'una coneguda.

- "Buah tio, que jefe el Manu, mira el pivón que se está tirando", diu un dels joves.

- "¡Hostia, si es la Laura, tio! ¡Vaya tetas, flipa! Que guarrra", comenta l'altre noi.

Tot seguit, un noi parlant en català els hi agafa el mòbil i els hi recrimina l'actitud.

- "Però què feu tio? Que està en boles, que és la seva privacitat! I ara què? tots a felicitar el Manu? Olé Manu, ets un crack, ets un crack! Doncs no! No ho és, és un masclista de merda que no sap tenir una relació normal amb una xavala!", els hi diu parlant en català.

Seguidament, un dels nois ignora el comentari recriminant-los l'actitut i li demana que li passi la gravació.

- "Buah, tío, pásamela. La peña flipará", diu en castellà.

La campanya de l'Ajuntament de Barcelona contra el masclisme té com a un dels eslògans per conscienciar la població que "compartir per xat fotos íntimes dels vostres 'ligues' no mola i és delicte". La iniciativa pretén "desmuntar les complicitats que legitimen la violència, desafiar les actituds masclistes, no callar davant la injustícia i atrevir-se a dir el que es pensa".

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#58 Resistencia , Flors i violes , 26/11/2019 - 23:46

Cada día dan más asco. Cada dia foten mès fástic.

#57 Noydevic, Comarquinal, 26/11/2019 - 20:37

Sembla que la majoria de comentaris fan vessar el got de la rancúnia. Del que és un anunci bilingüe s'en vol fer "casus belli". No n'hi ha per tant...podrien haver triat els compareixents amb l'idioma girat i també hi hauria hagut una emprenyada general. Una mica de til·la per favor.

#56 Decebut, bcn (tbn), 26/11/2019 - 17:11

En català us ho dic, senyors/es responsables d'aquesta campanya:

No teniu vergonya ni sabeu què és això!!

#55 Rubén, Camarles, 26/11/2019 - 13:58

Sabeis que esto es solo un segmento de la propaganda, no? De hecho, este segmento es el unico que sale alguien hablando en catalan. El resto está en castellano. Por qué antes de criticar e insultar no mirais el clip completo?

Sabeu que això és només un segment de la propaganda, no? De fet, aquest segment és l'únic que surt algú parlant en ca

#55.1 Resistencia , Flors i violes , 26/11/2019 - 23:30

No es cierto. En los anuncios anteriores todos hablan en catalán este el único en que algunos hablan en castellano, curiosamente los machistas macarras.
Igual eres tú quien tiene que visionar la propaganda.

#54 oriol, barcelona, 26/11/2019 - 12:02

Colau es la progresia pija, snob y clasista que han sido los dirigentes del psc de toda la vida, solo que la mayoria de sus votantes no pertenecen a ese sesgo y el mayor de sus esfuerzos siempre ha sido tratar de no mostrar lo que son para que les sigan votando, por su clasismo es gente que se avergüenza de sus votantes y que querría tener otros.