Publicitat
Societat · 7 d'Abril de 2010. 11:44h.

Els capellans s'han de poder casar?

Rigol ha apuntat que "l’Església té un problema molt fort" amb aquesta prohibició

Els capellans s'han de poder casar?

Rigol ha qüestionat el celibat dels sacerdots

El president del Patronat de la Sagrada Família i expresident del Parlament, Joan Rigol, ha qüestionat el celibat dels sacerdots, ja que “en les condicions en què vol que visquin els capellans, es queda amb uns capellans molt envellits o amb uns capellans joves molt desarrelats de la realitat de la nostra societat”. Davant aquesta situació, Rigol ha apostat per fer canvis: “O l’Església ho arregla amb coratge, o es pot trobar amb problemes greus de supervivència com a comunitat cristiana”.

L’històric líder d’Unió Democràtica ha reconegut que “l’Església té un problema molt fort” amb la prohibició de casar-se imposada als sacerdots, tot i que ha evitat vincular-ho amb els casos de pederàstia.

En relació als abusos sexuals a menors, Rigol ha defensat que s’actuï amb contundència contra els culpables, “perquè si no, paguen justos per pecadors”, i molts capellans “es veuen sota l’ombra de la sospita”.

Segons l’exdirigent democristià, “cal denunciar” tots els casos i els religiosos culpables “han de ser apartats i han de ser castigats, perquè han comès un delicte”. Rigol també ha lamentat que molta gent “amb fals pudor ho hagi volgut tapar, i el que ha fet és cometre una “injustícia amb les persones que han patit la pederàstia” i admet que “amb una taca com aquesta, bona part del missatge moral de l’Església queda diluït, i això indigna”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 jORDI, del segrià, 08/04/2010 - 13:22

Informat de com està el tema, i despres parla. Si fossis un xic espavilat llegiries una mica, i veuries q les xarxes d pederastia no son de celibes precisament. On hi ha mes casos de pederstia no son en celibes rotundament. Informat i dspres parla. KTTO

#14 jORDI, del segrià, 08/04/2010 - 13:20

Mr.X Em sobté la teva incultura, la teva obcecació, i la teva ignorancia. No tens ni idea de què parles, millor que callis. El q dius es tan estupid, com ho demostres ser tu mateix. I la teva afirmació es tant absurda com la logica den Rigol.

#13 damage, Reus, 08/04/2010 - 09:41

El colectivo de la sotana es el más falso que hay.Siempre se ha dicho que predican lo que no creen. ¿Que hacen cuándo tienen una erección? ¿No se han masturbado nunca?. Según ellos no. !! ja, ja,ja !..

#12 Borja, Vilafranca, 08/04/2010 - 08:20

Em sembla que x akí hi ha molt psicòleg d\'estar per casa. No hi ha cap científic que relacioni la castedat amb la pederàstia. Si algú SÀ no pot estar 40 anys sense follar, se n\'anirà amb una dona, pagant o sense pagar, xo no magrejarà un nen!

#11 Francesc, Barcelona, 08/04/2010 - 01:20

Xavier, no. El fet ha de ser analitzat en proporció. Quin tant per cent de pederàstia hi ha entre el col.lectiu que ha fet el vot de castedat i entre el col.lectiu que no ha fet aquest vot. El primer guanya de molt.