Publicitat
Societat · 15 de Novembre de 2014. 09:31h.

"Els catalans ho pagareu molt car"

El metge tunisià Sami Karray adverteix del perill de la penetració de l’islamisme a Catalunya i a Europa

"Els catalans ho pagareu molt car"

Sami Karray

El cirurgià Sami Karray, militant tunisià del laïcisme polític, del feminisme i de la democràcia, va impartir ahir una conferència a la Casa de Cultura de Girona sobre islam i islamisme. “Els catalans -va afirmar- ho pagareu molt car” perquè “us entesteu a parlar de  tolerància i de drets humans a qui no vol sentir parlar de tolerància ni de drets humans”. 

Karray, en la seva conferència a Girona, ha advertit que no cal confondre els conceptes d’islam i d’islamisme, però tampoc no s’ha de pensar que no existeix cap perill que acabin confonent-se. “A Tunísia -va dir- veiem com els islamistes radicals volen acabar amb una nació magribina perquè esdevingui una joguina en mans dels wahabistes -països del Golf-. Què no faran aquí, quan us veuen tan ingenus i despistats?“

Durant la seva intervenció va establir com a solucions treballar molt fort a les escoles en el desenvolupament de l’esperit crític i la tolerància de l’altre, però en sentit bilateral. També en el control del finançament dels imams.

“De què viuen tots aquests tipus que teniu als pobles si no treballen? Ja us ho diré jo:  del finançament dels països del Golf que han trobat la manera més sibil·lina d’expandir el salafisme”.

Sami Karray és a Catalunya perquè avui serà guardonat amb el Premi Batista i Roca que l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) atorga a aquells estrangers que han col·laborat a difondre la realitat i la cultura catalanes als seus països. Fa tres anys va fundar a Tunis l’Association Culturelle Tuniso-catalane Tourjman -amb perfil a facebook-.

Tourjman és el nom amb què coneixen el poeta medieval de parla catalana Anselm Turmeda, que és enterrat a Tunis. Aquesta entitat organitza cada mes de maig la Festa del llibre i la rosa, tot prenent com a model la Diada de Sant Jordi i amb presència de conferenciants, artistes i activistes culturals de Catalunya. També es vol fer present a Catalunya per ajudar a aturar l’integrisme islàmic. 

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#33 didac, Manlleu, 16/11/2014 - 17:49

El perill està a les mesquites, a Catalunya tenía exactament 258, i la xifra va en augment, Catalunya està destinada a ser un califat . Àngel Colom gràcies

#33.1 Pijoaparte, El Carmel, 17/11/2014 - 13:20

El perill, amic didac, es a la Plaça de Sant Jaume. Perque si poden votar en el Juanpalomo o butifarrendum també demanarien votar en el idilic pais de Jauja que prometen els il-luminats nacional-talibans.I pot ser tendriam un partir salafista al Parlament Sería tant i tant divertit....!

#31 don Pelayo, Barcelona, 16/11/2014 - 10:27

Uno de los principales responsables de islamizar Catalunya es Angel Colom. El problema, no son los musulmanes q vienen a trabajar aquí. El problema son los islamistas q se mezclan con ellos y suelen ser imames o gente con poder.
Si Catalunya se separa d España, serà una republica islámica.

#29 Jaume, Badalona, 15/11/2014 - 23:28

Diu Catalunya perquè feia la conferència aquí, però això serveix per a tota Europa . En alguns llocs com França o Anglaterra el problema ja és molt i molt seriós.

#28 Jordi, Barcelona, Raval, 15/11/2014 - 21:19

Cuanto se lleva la asociación de Nous Catalans? Las discotecas para ellos, los locutorios, carnicerias etc ... quien paga esos locales?¿De donde viene el dinero? Un musulman me confirmo que el iman les obligaba a ir a la consulta, siendo no independentista. Esto es vergonzoso!

#27 Cthulhu, No porto equipatge especial, 15/11/2014 - 21:11

Els catalans, els espanyols i Europa, per no parlar de França...tots pagarem aquesta islamització promoguda per una esquerra fastigosa irresponsable que no dubta en fotre a parir el cristianisme per qualsevol xorrada, però en canvi justifica i li permet tot amb aquesta secta anomenada ISLAM.