Publicitat
Societat · 17 de Novembre de 2014. 09:50h.

"Els catalans no reaccioneu davant el salafisme"

Sami Karray adverteix que “els islamistes són uns criminals: cal denunciar-los a tota hora i a tot arreu”

"Els catalans no reaccioneu davant el salafisme"

Sami Kasrray amb Martí Gironell i l'autor de l'entrevista

Sami Karray és un metge tunisià que ha estat guardonat amb el Premi Batista i Roca (IPECC) pel foment de la cultura catalana al seu país. Ell es considera un musulmà militant de la democràcia que treballa per estendre la consciència sobre els perills de l’integrisme islàmic.  

- Que potser ha vingut a portar-nos notícies d'Anselm Turmeda?

Malauradament, no. Si els historiadors no han sabut resoldre els dubtes de la seva biografia, què hi podria dir un humil metge dedicat a la urologia?

- Però l’associació que vostè ha fundat a Tunis es diu Tourjman...

Vol dir “traductor”. Així és com coneixem a Tunísia el poeta Anselm Turmeda que va exercir-hi de secretari de confiança del califa durant el segle XIV. Un bon nom per a una associació que vol fomentar l’amistat entre tunisians i catalans. Cada any fem una ofrena floral a la seva tomba, a la medina de Tunis.

- Així doncs, un monjo franciscà fent d’home de confiança del cap dels musulmans?

Turmeda va convertir-se voluntàriament a l’islam, tot i que un cop convertit, va continuar escrivint obres amb referències i transfons cristià.

- Avui a Síria i a l'Iraq sembla que hi ha moltes persones que s’hi converteixen, no pas voluntàriament...

És una vergonya per a l’islam i per a tots aquells que tenen un sentit digne de l’espiritualitat i de la humanitat. Els islamistes són uns criminals, uns monstres. Cal denunciar-los a tota hora i a tot arreu. I sobretot vèncer-los. A Tunísia ho estem aconseguint. A nosaltres ja no ens enganyen presentant-se com a moderats.

- N’està segur?

Hem viscut tres anys molt difícils per culpa del partit islamista que se’ns va instal·lar al poder gràcies als ajuts il·limitats de Qatar. Però a les eleccions de l’octubre passat els hem derrotat democràticament, i ho hem fet a les urnes, aquests instruments que ells tant detesten. L’esperança ha tornat a la nostra república, que des de Bourguiba sempre s’ha caracteritzat per defensar els valors de la modernitat, de la igualtat de l’home i la dona...  Però valdria més que vostè es preocupés més del seu país, i no tant del nostre...

- Què vol dir?

Contemplo preocupat com la societat catalana no reacciona davant el salafisme que se’ls està implantant. Ho pagaran molt car.

- I què hi podem fer si no tenim ni tan sols la possibilitat de regular la nostra immigració?

El vessant legal ho arreglarà la independència, si arriba, però no es pensin que amb això ho solucionaran tot. Em preocupa la ingenuïtat amb que afronten el problema de cada dia. Com pot ser, per exemple, que permetin que un club de futbol estigui patrocinat per Qatar, un estat que finança el terrorisme islamista? Uns esclavistes misògins que han estat a punt de destruir-nos als tunisians. Què no faran amb vostès, que a sobre els fan reverències?

- Si vostè és tan amant de Catalunya ja deu saber la dita: la pela és la pela...

Sí, i també sé que sense peles un home arribat a un altre país, malauradament, és un captaire. Com s’explica que aquests imams ignorants de l’islam i dels seus textos, campin per tots els pobles de Catalunya sense treballar i només inflant el cap als musulmans ignorants?  Qatar, amic meu, Qatar i la seva sinistra estratègia.

- Doncs doni’ns solucions, home de Déu, doni’ns solucions...

Primer de tot, presa de consciència del perill. I després, control de les mesquites; deixar d’atorgar la categoria d’interlocutors a uns consells islàmics que no representen cap obertura; foment de l’esperit crític dels escolars; i sobretot, justícia social perquè els desfavorits no caiguin en l’ajuda interessada dels islamistes. Els manipulen amb les seves almoines i els converteixen a la causa. / Una entrevista de Ramon Sargatal


Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#14 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 17/11/2014 - 21:10

Aquí, senyors, no ens agrada la violència. Només faltava els altres. Ja en tenim prou amb la violència que ens ha infringit l´estat espanyol amb 300 anys. Ara vostès, facin el favor de no espatllar-ho. Si volen votin sí a la independència quan siguin convocats.

#14.1 Javito, Hospitalet, Española, 17/11/2014 - 21:41

Si, mucha violencia cachondo. La violencia será gas natural y sus ventas o casa terradellas, cavas etc ... casi el 70% mas la cuota alicuota pasada de las colonias de cuba, que para algo se hicieron las habaneras ... y encima se quejan, con un par! Deja de ver TV3 y comprate un racimo de objetividad

#13 Cthulhu, No porto equipatge especial, 17/11/2014 - 20:15

Esto no es sólo patrimonio de Cataluña el contar con esta chusma deleznable, esto es el mal que azota a Europa mientras haya una maldita izquierda que curiosamente va de bracito con el islam ultraconservador, la misma izquierda que calla cobardemente contra el sometimiento de la mujer por el ISLAM.

#12 jonovaigvotar, Barcelona (España), 17/11/2014 - 20:02

Tenían que haberle preguntado qué opina de la camiseta del Barça

#12.2 Hector, bcn, 17/11/2014 - 23:40

Lee el artículo, donde denuncia precisamente que Qatar patrocine al Barça. Yo opino como él y como tú, creo que es vergonzoso.

#10 Absorto, .cat, 17/11/2014 - 18:45

Porqué siempre aparecen las mismas caras de TV3? Acaso estan puestos ahí para los siglos de los siglos? Son como las monarquias incluso duran más es que ni los turnan! Tanta gente viviendo del momio y del fla, esto petara algún día ...

#9 observador, El Valles occidental, 17/11/2014 - 18:14

Esta es la nueva Catalunya

http://ucidecatalunya.blogspot.com.es/2014/11/12-13-14-2014.html