Publicitat
Societat · 18 de Setembre de 2012. 09:14h.

"Els catalans són envejats i admirats a Espanya des de sempre"

Fernando Savater veu la independència com "agafa els diners i corre"

"Els catalans són envejats i admirats a Espanya des de sempre"

Fernando Savater

El filòsof Fernando Savater, en una entrevista a El Periódico, considera que la independència "és un paradigma de com unes coses que són estupefaents quan les veus des de fora es converteixen en moneda corrent quan s'assumeixen socialment".

"La idea que els catalans estan mal vistos o són detestats a la resta d'Espanya quan normalment, excepte nacionalistes que han fet declaracions que els extremenys o andalusos han considerat ofensives, els catalans són envejats i admirats a Espanya des de sempre. Veure els catalans amb complex de víctimes és curiós".

Savater també compara la proposta independentista amb "l'agafa els diners i corre". "La desafecció al país és més greu que la proposta independentista, la idea de no participar en res que no rendeixi beneficis immediats".

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#50 Despertaferro, Ripoll, 19/09/2012 - 16:40

Ui, si, ens envejen i estimen moltissim.
Veieu les mostres de carinyo que ens deixen en aquesta pagina.
http://apuntem.cat/reculls-de-comentaris-anticatalans-i-genocides-per-l11-de-setembre/

#49 XSO, BCN, 19/09/2012 - 14:45

Serà: Agafem els nostres diners i fotem el camp d'una Espanya rància i casposa.

#48 josep, barcelona, 19/09/2012 - 00:20

menys enveja i menys admiració i una mica més de respecte, Mira el que heu aconseguit amb la vostra ràbia, ara no enganyaràs ningú.

#47 GUIM, Barcelona CATALUNYA, 18/09/2012 - 21:33

Doncs que no ens envegin ni ens admirin tant, si us plau, i que ens deixin decidir el nostre futur en pau. Què passaria si ens odiessin? Mare meva! Costa tant muntar un referèndum d'autodeterminació? N'estem farts d'amenaces i coaccions. Volem decidir el nostre futur ara.

#46 Marcos, Barcelona , 18/09/2012 - 20:30

DEMOCRACIA se escribe con una sola palabra, que definen los términos que ahora se ponen en duda, referendum esta dentro de democracia. Los derechos no se piden. Es lo que tiene vivir de espaldas a un hecho social, durante tiempo se ha hecho caso omiso, pues en la calle esta la muestra del "Fírmales