Publicitat
Societat · 20 de Maig de 2020. 09:45h.

Els catalans van fundar Britània

Després de passar per la Gàl·lia, segons l’Institut de Nova Història

Els catalans van fundar Britània

“Els antics catalans o catalauni varen ser un dels pobles fundacionals de la Gàl·lia”, segons assegura l’Institut de Nova Història, que afegeix també que “els catalans de la Gàl·lia es van expandir fins a les Illes Britàniques: els catuvellauni”.

“Els catalans de la Gàl·lia s'haurien expandit al nord i al sud del seu país per establir noves colònies. Haurien arribat a les terres peninsulars i haurien fundat la Catalunya actual. La branca que va explorar el nord va arribar fins a la Gran Bretanya i s'hi va establir, donant origen al poble dels 'Catuvellauni’”, indiquen.

“La suposada tribu britànica dels catuvellauni o catuvel·lans o catuvel·launs, en realitat és una branca del poble dels catalauni o catalans de la Gàl·lia, que es van escindir a causa de l'arribada del poble dels belgues al seu territori, a la zona de l'actual Xampanya (antics Camps Catalans o Catalàunics)”, afegeixen.L’INH relata que “l’arribada a la Gàl·lia del poble belga, provinent de la zona del Danubi, va alterar l'equilibri de l'àrea del riu Mare (en llatí, riu Matrona, actual Marne) i va provocar la mobilitat dels antics catalans i d'altres pobles”.

“Els catalans de la Gàl·lia, per tant, s'haurien expandit al nord i al sud del seu país, per establir noves colònies. I és en aquest context que, segons aquests experts, haurien arribat a les terres peninsulars i haurien fundat la Catalunya actual”, conclouen.

“En definitiva, queda bastant clar, segons les opinions dels experts internacionals, que els catalauni i els catuvellauni eren el mateix poble. Igual que també ens asseguren els estudiosos, com ja s'ha analitzat en altres articles, que ho eren els catalauni gals i els catalans peninsulars”, sentencien.

Finalment adverteixen que “en els propers articles analitzarem en profunditat el que se sap sobre aquest poble avantpassat dels catalans i fundador de les Illes Britàniques. Tot plegat promet ser d'allò més interessant”.

Publicitat
Publicitat

135 Comentaris

Publicitat
#87 Reimond, Valencia, España, 23/05/2020 - 18:02

O sea que los galos y los britanos eran catalanes. Pues hagamos un repaso: a los galos se los pasó César por la piedra. Y los Catuvellauni fue la tribu británica que no pudo evitar la invasión romana. Empiezo a ver los vínculos: lo de ser unos perdedores lo llevan en los genes.
¡¡¡ Jajajajajaja !!!

#86 Nitato, Navarcles, 23/05/2020 - 11:30

Si no fos per què els pago jo em farien riure. Pero pagar i riure seria de lo més tonto i demostraria que els catalans no som tant collonuts com diuen.

#85 Jaume, Barcelona, 22/05/2020 - 23:33

No se perquè la gent es fot amb l'INH si aquest article és d'un web d'història que es diu Història Usurpada, molt bo, per cert, i a més si el que fa es citar les tesis de dos experts francesos en història dels celtes i d'alguns dels millors especialistes historiadors britànics. Una mica de respecte i llegim el que diu bé.

#85.1 Tabarnés puro, Barcino, 23/05/2020 - 10:24

Parece ser que el nombre de Andalucía proviene de los vándalos, tribu germánica que se estableció brevemente allí y habría dado origen al nombre, aunque poco o nada quede de ellos y nadie sugiera que los andaluces fundaron Alemania. Pues decir que los catalanes fundaron Britania o hablar de catalanes antes de la Edad Media es igual de absurdo.

#85.2 Menjamela Grandi, Anapurna, 23/05/2020 - 13:25

Lo primero que tendría que explicar la banda del INH es que cómo es posible que unos tipos que aparecen en la historia como muy pronto en el s. IX-X d. JC y de estirpe latina fueron capaces de fundar la civilización céltica de las Islas Británicas más de mil años antes.. Pero pedirle coherencia a los lazis del INH es como pedir peras al olmo.

#84 Galba, Barcelona, 22/05/2020 - 18:01

Si algun dia teniu temps i voleu riure un rato, fiqueu-se a la pagina web d'aquesta gent. Hi trobareu articles tant interessants com "La influencia de la barretina catalana al desenvolupament cultural de America" o "Perquè Toledo no es Montzò. Les mentides de Carles V". Es acollonant, us ho prometo.

#83 Luigi , ZGZ, 21/05/2020 - 20:10

"The name 'Catuvellauni' (Gaulish: Catu-uellauni 'war-chiefs, chiefs-of-war') stems from the Gaulish root catu- ('combat') attached to uellauni ('chiefs, commandants').[1] It is probably related to the name of the 'Catalauni', a Belgic tribe dwelling in the modern Champagne region during the Roman period." Wiki England

#83.1 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 22/05/2020 - 11:03

A Belgic tribe!!

Quan en Puigdemont se'n va anar a Waterloo ho va fer seguint els instints ancestrals més profunds de la nostra nació!!

Quanta dignitat!!