Publicitat
Societat · 12 de Març de 2012. 19:29h.

Els catedràtics només donen 8 hores lectives a la setmana

Els mestres de primària en fan 24 i els de secundària 19

Els catedràtics només donen 8 hores lectives a la setmana

Imatge de la vaga de mestres de març del 2010

L'horari laboral dels mestres i professors universitaris dels centres públics catalans és de 37,5 hores setmanals, de les quals, en cap cas, superen les 24 lectives per setmana.

La legislació estableix que la jornada laboral dels docents en centres públics catalans és la mateixa que la resta de funcionaris de l’Administració de l’Estat, actualment fixada en 37,5 hores setmanals.

Les hores lectives, però, es marquen segons els àmbits d'ensenyament. Els mestres de primària, per exemple, es distribueixen l'horari setmanal en 24 hores lectives, 6 per a activitats complementàries al centre d’horari fix i 7’5 hores d’activitats relacionades amb la docència.

Pel que fa als de secundària, les 37,5 hores setmanals es reparteixen de la següent manera: 19 hores lectives, 9 hores d’activitats complementàries al centre d’horari fix, 2 hores d’activitats complementàries a computar mensualment i 7’5 hores d’activitats relacionades amb la docència.

Per la seva banda, la jornada laboral del personal docent i investigador (PDI) de les universitats catalanes també és de 37,5 hores setmanals. En aquest cas, els catedràtics (CU) dedicarien 8 hores a la docència a l'aula i 6 a tutories, mentre que la resta serien per a investigació.

La mateixa distribució horària fan els professors titulars universitaris (TU) i els catedràtics d'escoles universitàries (CEU), mentre que els professors titulars universitaris (TEU) tindrien 12 hores lectives setmanals, 6 de tutories i la resta per a investigació.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#15 Ramon, Barcelona, 13/03/2012 - 16:15

Aquesta notícia és tremendament imprecisa, i en alguns aspectes gairebé falsa. Depèn de la distribució de crèdits de cada professor, de si assumeix càrregues de coordinació acadèmica (que probablement podria assumir el PAS), de la quantitat de projectes que tutoritza, dels projectes que tutoritza...

#14 Anvuil, Barcelona, 13/03/2012 - 16:14

Els catalans no "donem", "fem". "Els catedràtics només fan 8 hores..."

La càrrega docent es calcula per anys i pot ser que un trimestre una persona no faci classes i en un altre període les tingui concentrades. A més, els docents tenen més activitats.

#13 Toni Català, Sant Cugat, 13/03/2012 - 15:37

Quanta ignorància! Afortunadament pel país, donen menys de 8 h/ setmana. Viatgin i preguntin quantes hores ensenya un catedràtic a un país normal, i veuran... . En una cosa tenen raó, uns quants catedràtics, especialment a Dret, Empresarials i C. Comunicació no foten brot i cobren com els altres.

#12 Neus, Sant Martí, 13/03/2012 - 15:12

voldria saber en què consisteix això de la "investigació en els docents universitaris. He sigut estudiant universitària i dubto que els docents "investiguessin" gaire.

#11 Jordi, BCN, 13/03/2012 - 14:59

A vegades enotícies es passa de sensacionalisme.