Publicitat
Societat · 25 de Febrer de 2011. 14:55h.

Els centres de fisioteràpia, contra les asseguradores

Les acusen de "males pràctiques" i de pagar "preus ínfims"

Els centres de fisioteràpia, contra les asseguradores

Pacients en un centre de fisioteràpia. (Foto: cerdanyolacomerc.cat)

El president de l'associació de centres de fisioteràpia de Catalunya, Juan Carlos Escolà, ha denunciat "les males pràctiques en el món sanitari". "Les asseguradores de salut volen sortir de la crisi perjudicant el seus assegurats per mitjà dels centres de fisiotèrapia", ha indicat.

Escolà ha denunciat que aquestes entitats paguen "preus ínfims" pels serveis dels fisioterapeutes, fan "apujades unilaterals als clients, que no traslladen al centre, a sobre fan copagament, perquè li cobren un percentatge" i hi ha "asseguradores que cobren més al pacient que al professional".

Dintre d'aquest darrer grup, el president de l'associació de centres de fisioteràpia ha citat Sanitas, Cigna, Adeslas, Asisa, Assistència Sanitària i Sersanet. Segons Escolà, "en tots aquests casos no es dóna la mínima importància al treball artesanal del fisioterapeuta, obligant els centres a suportar càrregues de 6 i fins i tot 10 pacients a l'hora a fi de que siguin tractats per poder sobreviure".

"Si es calcula el que costa l’hora de fisioteràpia, les depeses de manteniment i l’amortització està clar que aquesta gent no ho entenen i si ho entenen els és ben igual, en el que si gasten és en publicitat", ha manifestat.

Escolà ha afegit que "totes les entitats estan aplicant puges anuals mentre que en el món de la fisioteràpia passen quinquennis i decennis  sense aplicació a la tarifa". A més, segons ha denunciat, "l'Aliança està pagant a set mesos o més".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat