Publicitat
Societat · 8 d'Agost de 2014. 16:21h.

Els 'cervells' de Catalunya

Un total de 26 joves han obtingut els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2013-2014

Un total de 26 joves catalans han obtingut els Premis Extraordinaris de Batxillerat del passat curs escolar 2013-2014. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dijous la relació d’alumnes que ha superat les proves i han estat premiats.

Les proves realitzades tenen com a objectiu avaluar l’excel·lència dels alumnes que han obtingut una mitjana igual o superior al 8,75 durant el batxillerat. Els guardons són un reconeixement públic als mèrits d’aquests alumnes, així com una mostra del compromís i del treball compartit tant de l’alumnat com de la família i dels centres participants.

A les proves es van presentar alumnes d’arreu del país, i majoritàriament provenien de Barcelona ciutat i rodalies, que és on hi ha més població escolar. Els alumnes presentats van fer dues proves el passat 30 de juny, consistents en dos exercicis.

El primer exercici consistia en un comentari de text històric i un comentari de text literari, un dels quals en català i l'altre en castellà. El segon exercici era una prova sobre la llengua estrangera cursada pels alumnes i una altra sobre una matèria que l'alumne tria prèviament.
 
Els guanyadors disposaran d’una plaça gratuïta durant el curs 2014-2015 a l’Escola Oficial d’Idiomes. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat.

Els guardonats també obtindran l'exempció de les taxes universitàries per al primer curs i l’estada en un centre de recerca o institució relacionada amb el camp d’interès de l’alumne.

El llistat dels premiats -18 provinents de la modalitat científica i tecnològica i 8 de la modalitat humanística i social- és el següent:

Paula López
Nicolàs Ordax Sommer
Paula Fernández Torres
Sergio Díaz Fernández
Mar De Pablo Miró
Víctor Manuel Quintas Martínez
Júlia Gómez Puig
Beltrán Jiménez Fernández
Gerard Orriols Giménez
Josep Escoda Canals
Júlia Pedret Sagnier
Albert Maza Lliteras
Jasso Espadaler Clapés
Juan Cano Escobar
Aina Maria Dalmau Fradera
Alex Gil Ordóñez
José Manuel Borrego Burón
Jaume Vives Bastida
Martí Sala Casanovas
Carles Domingo Enrich
Mariona Borrull Zapata
Carlota Collados i Ponsdomènech
Sara Giró Paradell
Pau Mir García
Susana Martín López
Inés Bartolomé Arenas

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Movimiento Perroflauta, Andoain, 08/08/2014 - 20:09

Enhorabuena a los premiados. Espero que pasado el mes estival se incorporen al sector privado, es que en el público ya estamos hasta los topes.

#1.1 joan, sabadell, 09/08/2014 - 17:45

Para el publico si no son independentistas por muy buenos que sean no tienen posibilidades. Tiene mas posibilidades un simio con un pin de la estelada.