Publicitat
Societat · 15 de Maig de 2014. 13:03h.

Els comerços de Barcelona podran obrir aquest diumenge

Coincidint amb l’arribada d’un gran nombre de turistes en creuer

Els comerços de Barcelona podran obrir aquest diumenge

Un creuer, al port de Barcelona

Els comerços de Barcelona podran obrir aquest diumenge 18 de maig en horari complet, coincidint amb l’arribada d’un gran nombre de turistes en creuer a la ciutat. Es tracta del segon dels nous dies festius amb obertura d’establiments d’aquest 2014 fruit de l’acord d’ampli consens entre el Govern municipal i els principals representants del sector, i correspon als quatre festius anuals que la Generalitat cedeix als ajuntaments per lliure designació.

Així, el diumenge els comerciants de la ciutat podran aprofitar l’oportunitat de negoci que suposa l’arribada de creueristes prevista pel Port de Barcelona per aquest cap de setmana, un dels de més activitat de l’any. En concret, el mateix diumenge arribaran set creuers amb un total de 31.630 passatgers, xifra rècord en un sol dia. A més, el divendres desembarcaran quatre creuers i 8.410 visitants, i el dissabte quatre embarcacions més i 7.520 persones, de manera que en tres dies passaran pel port un total de 47.560 creueristes.

El nou calendari per aquest 2014 preveu dos festius més amb obertura de comerços que coincideixen amb esdeveniments multitudinaris. Són el diumenge 29 de juny, pel festival Pride Barcelona 2014, i el diumenge 14 de setembre, un altre cap de setmana amb punta de creueristes.

La situació d’aquests festius s’ha determinat d’acord amb la llei catalana d’horaris comercials i tenint en compte les consideracions del sector, ja que aquestes dates són les que més beneficis poden generar als comerços. 

Per incloure’ls a la nova regulació s’han substituït els dies 12 d’octubre i 1 de novembre, que es canvien pel 30 de març i 29 de juny, mentre que els altres dos festius –18 de maig i 14 de setembre– són nous, producte dels dos dies addicionals que marca la llei catalana. A banda, es mantenen els festius ja fixats per la Generalitat per a tot el territori, que corresponen al 5 i 12 de gener, 6 de juliol i 6, 8 i 21 de desembre.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Papaluna, Barcelona, 16/05/2014 - 18:04

Yuhuuu! Negoci per les navilieres dels creuers, les botigues de marques estrangeres del centre de la ciutat, els badulaques regentats per pakis, xinesos i demés; i franquicies de fastfood, baretos de les mafies amb personal latino servint darrera la barra. Quedarà un Euro aquí? Ens convé tot això?

#1 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 16/05/2014 - 13:53

¿PER QUÉ ELS COMERÇOS DE BARCELONA NO PODEN OBRIR TOTS ELS DIUMENGES I FESTIUS ? Es una gran perdua de molts diners al tindra cerrado tancar cuan ja miles de turistes per la Ciutat sense poguer fer gastu ES DE TONTOS No obrir per que el turista gasti diners a casa nostra a Barcelona