Societat · 15 de Desembre de 2021. 15:18h.

Els Comuns obliden que l'home mort per una taser amenaçava els pares

Els Mossos d'Esquadra van ser alertats per la família

Els Comuns obliden que l'home mort per una taser amenaçava els pares

El diputat d'En Comú Podem Marc Parés ha preguntat al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, sobre l'ús de les pistoles taser per part dels Mossos d'Esquadra arran de la mort d'un ciutadà a Badalona després de rebre una descàrrega, però ha obviat que va ser la mateixa família la que va avisar la policia de la Generalitat perquè el seu fill els estava amenaçant "amb ganivets".

Parés ha recordat durant la sessió de control al Govern que "el director general de la policia ens va dir que, en aquest cas, es va ajustar l'ús al protocol i no ho dubtem", però ha advertit que "els protocols no poden passar per davant dels drets de les persones i el protocol actual permet l'ús de les Taser en tots aquests casos".

També ha manifestat que "cal modificar el protocol, com cal modificar la conducta dels agents davant de persones que són vulnerables" perquè "les Tasers poden ser letals en persones amb determinades patologies o en persones que estan prenent determinats medicaments o en persones que han consumit substàncies estupefaents".

El mateix Elena ha dit que "em ratifico amb el que va dir el director respecte d'aquest cas concret" i li ha recordat al diputat dels Comuns que "va ser a demanda de les persones que estaven patint un atemptat, en aquest cas, els pares de la persona, i que es va utilitzar per salvaguardar, justament, la vida dels agents i d'ells mateixos, que van ser qui ho van demanar".

El titular d'Interior ha defensat que "hi ha uns protocols, es segueixen els protocols i hi ha una avaluació de cada vegada que s'usa, ja sigui de les policies locals, que es fa i en moltes –en moltes– i també el mateix cos".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Barretina a rosca, Black hole, 15/12/2021 - 18:15

¡Mecachis'. A la izquierda "humanista" y progresista se les ha olvidado preguntar por el linchamiento de un niño de 5 años por parte de todos los partidos indepes. ¡La próxima vez será!

#1 joan, manresa, 15/12/2021 - 16:47

El Casal,16:49 h.--No anem be...,no anem be...,¡¡¡¡" Qui cu...s, mana a can Ribot l'amo o el porc...""!!. Potser prou ya de capgirar la veritat..,potser prou ya ,de tanta demagògia...,si algú/uns volen un altre terra que es comprin un bosc i si perdin...,prou ya de tant anarquisme camuflat i de tant revolucionari bolivià..,Diguem NO, prou ya.