Publicitat
Societat · 6 de Desembre de 2019. 21:05h.

Els damnificats per la nova T-10

Els canvis castiguen l'usuari esporàdic, el poc freqüent i les famílies que viatgen juntes

Els damnificats per la nova T-10

Damià Calvet

L'increment de preu de la nova T-10 -anomenada a partir de l'1 de gener T-Casual- perjudicarà els usuaris esporàdics del transport públic, com els turistes i aquells viatgers que fan servir el Metro i el bus de manera freqüent, però que ho combinen amb anar a peu o amb altres mitjans de transport com el Bicing o el vehicle privat.

Aquest dos col·lectius continuaran comprant la T-Casual, perquè els hi sortirà millor de preu que els altres abonaments, però cada viatge en transport públic els hi sortirà més car que ara, ja que el preu de la targeta passa dels actuals 10,20 als 11,35 euros.

L'altre gran canvi que patirà la nova T-10, el bitllet més utilitzat per la població, és que des de principis de gener serà un títol unipersonal. És a dir, només es podrà picar una vegada. Ja no es podrà compartir amb un altre viatger com fins ara.

Aquest canvi penalitza especialment les famílies que comparteixen un mateix abonament quan es desplacen plegades o els grups escolars, d'amics o de lleure que optaven per la T-10 per compartir les despeses. A partir d'ara, doncs, cada persona haurà de tenir la seva targeta personal. L'alternativa es comprar un bitllet senzill per 2,40 euros el viatge.

64357-colau.jpg

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#15 pepe, andorra, 10/12/2019 - 01:34

400 pesetas un billete de metro? y en proporción cuanto han subido los sueldos? y los sueldos de los políticos? No se q me divierte mas, si la inaccion de los oprimidos o su indefension aprendida, anda q no tienen trabajo los psiquiatras en BCN, lo mejor de todo es q la izquierda sube todos los años el metro y no pasa nada, en chile se ve q no.

#14 Indignat, Barcelona , 08/12/2019 - 16:34

Jo és que flipo!

I a l'ajuntament hi ha un govern d'esquerres? Però si estan convertint Barcelona una ciutat de rics. Els pobres a moure's a peu, amb bici o a dit, perquè en cotxe tampoc perquè com no pots permetre canviar de cotxe...

Si al final seran més socials els de dreta.

El món al revés. O jo cada cop entenc menys.

#14.1 pepe, andorra, 09/12/2019 - 11:10

Obras son amores y no buenas razones, si los barcelonautas se creen las mentiras de sus políticos y después no hacen nada contra ellos, tienen lo q se merecen.

#13 Sergi Sergio, Barcelona, 08/12/2019 - 12:58

No seria mucho mas efectivo, racional y justo evitar todos esos que se cuelan en el metro, bus, etc., a lo mejor no habria que subir las tarifas un 11,50%, aaahhh, no, es verdad, que esos son todos amigos y colegas de la Colau y su banda.

#12 M. Campuzano, Gavá, 08/12/2019 - 09:30

El "fuego enemigo" nada de "amigo" publica hoy que mucha "penya, penyita, penya" se cuela y lo estiman en un 3%.
Ahora solo falta que digan, que no tienen barriga y así se ven el colgajo, aunque a mi me da, que se les han caído los palos del sombrajo, porque no se han atrevido a decir que suben las tarifas por los que se cuelan.

#11 Ojo, Calafell (Tabarnia), 08/12/2019 - 07:41

NO es culpa del conseller del Govern del 47% que defiende los derechos y haciendas de las comarcas de interior. De un sistema electoral y censal perverso, pues a empobrecer a la corona metropolitana. Tabarnia es la solución. Los que cuelgan una estelada en su balcón en Tabarnia.No defienden el territori en el que viven.Defienden intereses ajenos.

#11.1 pepe, andorra, 09/12/2019 - 11:12

seria mas practico q Barcelona fuese comuniad autonoma, pero quienes deciden eso son las diputaciones y por eso las diputaciones no se pueden elegir democraticamente, las diputaciones son todavia un reducto de la democracia organica del franquismo precisamente para evitar q cualquiera haga mas comunidades autonomas.