Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2018. 14:54h.

Els dejunis de mestres qüestionen la neutralitat de l'escola pública

Més professors d’instituts de Tortosa i el Vendrell se sumen a l’acció en favor dels presos

Els dejunis de mestres qüestionen la neutralitat de l'escola pública

El conseller Bargalló, en una visita a l'escola (foto: Educació)

La iniciativa de fer dejunis rotatius de 24 hores que la setmana passada van començar una dotzena de professors de l’Institut Baix Penedès del Vendrell (Baix Penedès) ja ha tingut el seu eco en altres centres d’ensenyament secundari del territori. Un institut de Tortosa (Baix Ebre) i un altre institut també del Vendrell han secundat l’acció, amb la qual volen donar suport a la vaga de fam que duen a terme quatre dels polítics catalans empresonats.

Els impulsors de la iniciativa ja van avançar la setmana passada que havien rebut trucades d’altres companys de professió interessant-se per l’acte de protesta que estaven fent. Així, a principis d’aquesta setmana, diversos mestres de l’Institut Dertosa de Tortosa anunciaven que farien un dejuni els dies 12, 13 14 i 17 de desembre, coincidint amb les jornades de Solidaritat amb els Presos Polítics, i convidaven al claustre, a les famílies d’alumnes del centre i a altres veïns de la ciutat a sumar-s’hi.

En aquest cas, el dejuni és de 12 hores, de les vuit del matí a les vuit del vespre, durant els quals no mengen aliments sòlids. Els professors han expressat en un comunicat que “davant la greu decisió que han pres alguns líders civils i polítics actualment empresonats, no podem restar sense fer res”, afegint que l’activitat educativa no es veurà afectada.

També s’han sumat a la iniciativa una vintena de professors de l’Institut Andreu Nin del Vendrell, que fan un dejuni rotatiu similar al dels seus companys de l’INS Baix Penedès. Per relleus, cadascun d’ells està un dia sencer sense consumir aliments sòlids. L’acció la faran fins al 21 de desembre, a diferència dels mestres de l’altre centre vendrellenc, que la volen mantenir fins que Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sánchez i Joaquim Forn deixin de fer la vaga de fam.

Els dejunis en suport a l’acció dels dirigents catalans empresonats s’han repetit els últims dies pel territori, incloent-hi el que ha anunciat el president de la Generalitat, Quim Torra, pels pròxims dies, i que durarà 48 hores. Aquest mateix dijous, l’alcalde de Montblanc (Conca de Barberà), el republicà Josep Andreu, ha anunciat que també comença una vaga de fam. 

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#25 Sergi , Barcelona, 14/12/2018 - 19:11

Mai, mai i mai, l'Estat tenia que haber cedit competencies que li corresponen: Seguretat, Sanitat, Enseyament i Justicia. Per aixo estem com estem, ja es hora que recuperi les competencies que mai tenia que haber deixat.

#24 Montserrat, Barcelona, 14/12/2018 - 15:37

Tot el col.lectiu està infectat de fanatisme, sense excepció, pero si algun dia aquests mestres depenguessin d'aquesta colla de sediciosos, fugitius i demes carronya sabrien el que es passar amb pa i aigua perque no cobrarien ni la meitat del que ara cobren, perque l'experiencia dels farmaceutics els pot alliçonar. Que despertin del somni...

#23 pepe, andorra, 14/12/2018 - 14:40

el problema no es ese, el grave problema es q a los no catalanes de origen o lengua se les impide alcanzar el mismo nivel q a los catalanes de origen o lengua, no es solo adoctrinamiento, es el atontamiento sobre los niños q no son de origen puro catalan, esto es q sean catalano parlantes nativos. La prueba esta en el indice de fracaso escolar.

#22 Cris, Barcelona , 14/12/2018 - 08:12

Esto es una prueba de adoctrinamiento en las aulas. Otra evidencia para la larga lista.

#21 Capit@n España, The broquil is over, 14/12/2018 - 07:46

Los maestros "nasionales", como en el Franquismo..jajajajaja