Publicitat
Societat · 30 de Març de 2012. 10:13h.

Els detinguts dels aldarulls del 2010 van quedar impunes

Saura va anunciar que els actes vandàlics "no quedaran impunes"

Els detinguts dels aldarulls del 2010 van quedar impunes

Una pedrada contra el Mossos, durant la vaga del 29 de setembre del 2010

El jutge que es va encarregar d'investigar l'okupació de l'edifici de Banesto a la plaça de Catalunya durant la vaga general del 29 de setembre del 2010 va arxivar el cas davant la passivitat dels perjudicats, de la fiscalia i dels Mossos d'Esquadra tot i que l'alehores conseller d'Interior, Joan Saura, va anunciar l'endemà de la vaga que els actes vandàlics "no quedaran impunes".

Ni Fiscalia ni Mossos atribueixen delicte a cap de les persones que es trobaven a l'immoble el passat 29 de setembre, dia de la vaga general, i que van ser desallotjades després de durs enfrontaments amb els agents.

Els Mossos van detenir 43 persones, el 40% dels arrestats tenien antecedents policials i el 35% eren de nacionalitat estrangera. El comunicat que va difondre Interior tractava els autors de l’okupació de l’antic edifici de Banesto a plaça de Catalunya, que va desencadenar els aldarulls, de “violents, vàndals i delinqüents”.

El llavors conseller d'Interior, Joan Saura, va culpar el jutge dels disturbis per no haver desallotjat l'edifici sabent que estava convocada una jornada de vaga general i va difondre plànols de la ciutat que tenien els okupes per desenvolupar la seva "estratègia violenta".

En la roda de premsa que va realitzar al dia següent de la vaga general va afegir que "serem contundents i farem el possible per que paguin les destrosses", però a l'hora de la veritat el jutge va tancar el cas perquè ni el fiscal ni l'empresa propietària de l'immoble ni els Mossos d'Esquadra hi van presentar cap escrit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pepet, barcelona, 30/03/2012 - 11:51

I possiblement ara passarà el mateix. Però dóna igual, som una nació, cada dia s'ens coneix més a la premsa internacional.