Publicitat
Societat · 21 de Març de 2017. 22:22h.

Els equips de rescat localitzen el pesquer enfonsat a Barcelona

Salvament Marítim continua la recerca dels dos pescadors desapareguts

Els equips de rescat localitzen el pesquer enfonsat a Barcelona

Imatge del dispositiu del rescat marítim (foto: Salvament Marítim)

La Capitania Marítima de Barcelona està coordinant, des del centre de Salvament Marítim, l’operatiu de recerca dels dos tripulants desapareguts al Port de Barcelona després que aquest dilluns xoquessin el pesquer El Fairell i el mercant rus Midvolga 2, segons ha informat el Ministeri de Foment.

Les tasques de rescat s’intensificaran amb un robot submarí operat de forma remota, que han traslladat des de la seva base a la Corunya, i amb el vaixell Clara Campoamor, que arribarà des de Cartagena. Es trigarà més de dotze hores a instal·lar el robot al vaixell, per la qual cosa la inspecció submarina començarà aquest dimecres. En l’operatiu de recerca també hi participen dues embarcacions més, submarinistes, un helicòpter i diversos vaixells de l’exèrcit.

Mentrestant, l’embarcació d’inspecció ‘Lluerna’ ha localitzat el pesquer enfonsat a 160 metres de profunditat, segons ha informat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Les coordenades han estat comunicades a Salvament Marítim i a Sasemar, responsable de les operacions de salvament, per facilitar la cerca i el reflotament del vaixell.

Com a mesura preventiva, el Capità Marítim de Barcelona ha ordenat que el mercant rus romangui retingut al port, fins que finalitzin les actuacions i investigacions, tant judicials com per part de la Comissió Nacional d'Investigació d'Accidents i Incidents Marítims, i la Capitania Marítima imposi les corresponents mesures cautelars.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pepe.----, andorra, 22/03/2017 - 13:07

mis mas sinceras condolencias al gremio de pescadores de BCN. Todos los q hemos navegado, de recreo o profesionalmente, estoy seguro q estan con vosotros en estos momentos tan duros para vosotros y para sus familias.