Publicitat
Societat · 6 de Febrer de 2012. 18:57h.

Els espectadors només paguen una tercera part del cost d'una òpera

El Liceu reduirà un terç el nombre de representacions per les retallades

Els espectadors només paguen una tercera part del cost d'una òpera

La façana del Liceu, en una foto d'arxiu

El director del Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco, ha admès -en una entrevista a Els matins de TV3- que l'espectador només paga "una tercera part" del cost d'una òpera i que el nombre total d'espectadors està al voltant de 400.000 a l'any. Marco també ha explicat que, arran de les retallades de les administracions, reduïran el nombre de representacions d'unes 120 a 80.

Marco ha indicat que els propers mesos "és probable" que hi hagi acomiadaments a la plantilla del teatre, com a conseqüència de la reducció de l'activitat. “El problema del Liceu no es resol en aquesta temporada, sinó buscant una nova manera de treballar i d’organitzar-se".

El director ha reconegut que els darrers anys hi ha hagut "menys aportacions de les administracions", però també "per la baixada de venda de localitats i de mecenatges, ja que té dotze milions i mig menys d’ingressos dels que tenia, i això fa que haguem de treballar d’una altra manera. i aquesta nova manera la volem acordar, si és possible, amb els representants dels treballadors”, ha assegurat.

També ha corroborat que van demanar un crèdit i els van dir que no. "Sí, és exactament això. Aquesta dificultat hi és per a tothom, i per al Liceu, també”, ha afegit. I ha descartat tocar l'orquestra i cor del teatre.

Segons el director de la instal·lació, "s’han de prendre mesures perquè aquesta situació de dificultat no sigui greu i no posi en possible crisi la continuïtat del teatre. Per això es prenen aquestes mesures, que són desagradables. Creiem que no hi ha alternativa. El que hem de fer és pensar en el futur. El Liceu se’n sortirà, n’estic convençut”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 jajjajaaaaaa, barcelona, 07/02/2012 - 09:10

un lujo burgues, que encima alguien le pego fuego porque no habia forma de que se fueran algunos propietarios de tiendas...........una mierda identitaria mas....producto de una sociedad enferma y podrida

#3 laila, bcn, 07/02/2012 - 08:58

I la resta són subvencions i aportacions d'empreses que es queden les llotges. Va ser un teatre cremat i refet amb diners de tots i gaudit per uns quants, com al segle passat i com sempre. Burgesos al servei de burgesos.

#2 Ramon, Barcelona, 06/02/2012 - 19:13

Cert, les 2/3 parts restants ho paguen Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta de les nostres, perdó, rectifico, de les seves butxaques, Déu les conservi ben plenes al rebost de Liechtenstein... ep, presumptament pel bé de l'Òpera, el Palau, i altres fundaCiUns, totes elles sense cap ànim de lucre.

#1 pepe, andorra, 06/02/2012 - 19:11

no entiendo pq he de pagar algo q no voy a ir a ver en mi vida. El q quiera ver opera q la pague a su coste real y si no q también subvencionen los conciertos de acdc.

#1.1 Josep, Barceloona, 06/02/2012 - 21:51

Pepe, si entres en aquesta dinàmica jo no tinc perquè pagar-te la carretera que utilitzes a Catalunya quan baixes d'Andorra pq jo no vaig mai a Andorra, per tant te la pagues tu. Com que jo no tinc àvia viva tampoc no se pq haig de pagar la pensió dels avis dels altres.