Publicitat
Societat · 29 de Novembre de 2018. 12:10h.

Els estudiants s'apunten a la tardor calenta

Llancen llibres contra la conselleria d'Economia

Un grup d’estudiants que ha participat a la manifestació d’universitaris han fet servir fum de diferents colors a la seva arribada a la conselleria d'Economia i han llançat llibres contra els antiavalots dels Mossos que hi havia concentrats a les portes. Hi han participat els diputats de la CUP Vidal Aragonès, Maria Sirvent i Natàlia Sánchez.

D'altra banda, un grup d'estudiants ha tallat la Diagonal per dirigir-se cap als Jardinets de Gràcia, on s'ha convocat als estudiants per anar després a la manifestació de plaça Universitat a les 12 del migdia. Aquest és el segon dia de vaga per exigir la rebaixa de les taxes un 30%.

Els universitaris han lluït una pancarta on es llegia "rebaixa 30% ja, caminem cap a la gratuïtat". També han cridat consignes com "s'ha acabat la pau social", "publica sí, privada no", "qui sembrar la misèria, recull la ràbia", "ni un pas enrere, contra el capital, acció directa" o "lluitar, crear; poder popular", però no han fet cap referència a la independència de Catalunya ni s'han vist estelades durant la marxa.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha explicat en un comunicat que "ens tornem a dirigir al Govern català i, en concret, al conseller d'Economia, Pere Aragonès: Volem la rebaixa. Necessitem la rebaixa. I ara és a les seves mans".

El SEPC exigeix "el compromís d'incloure la rebaixa de taxes del 30% en els pressupostos de la Generalitat" i que "escoltin la demanda del moviment estudiantil que, fart de pròrrogues i excuses, ha decidit tornar a buidar les aules i portar la reivindicació als carrers".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#22 Cris, Barcelona , 30/11/2018 - 17:49

Como se apunten todos a los que deben dinero el Gobierno de Torra. No podremos salir de casa por colapso en Barcelona. Jijij

#21 La Pepita del Raval, Cadaques, 30/11/2018 - 01:50

Los estudiantes lo que tienen que hacer es estudiar.

#20 Vikander , Y, 29/11/2018 - 20:02

Es la misma conselleria donde hace un año se quería impedir una acción judicial que intentaba averiguar en qué se gastaba el dinero?
Sí, no?

#19 Vikander , Cornellá , 29/11/2018 - 19:52

Estudiante a tus estudios.
Para otras cosas conviene aclararse un poco. La independencia es o no es la solución a todos los males?

#18 Soloesmiopinion, Tabarnia, 29/11/2018 - 17:48

¿Cuántas matrículas gratuitas podríamos tener con la mitad del presupuesto de TV3%? ¿Y cuántas nuevas plazas de médicos? Y con el dinero de embajadoras, subvenciones a medios de comunicación procesistas, ANCs, Odiums, y resto de chiringuitos?¿Cuántas cosas se podrían hacer, eh?

#18.1 Leonidas, Santa Coloma, 29/11/2018 - 19:02

¿Cuántas matrículas gratuitas podríamos tener con la mitad de lo robado por los políticos de PP, CiU y PSOE y que los jueces nombrados por ellos no hacen nada de nada para que lo devuelvan? ¿Y cuántas nuevas plazas de médicos? ¿ y cuantas y cuantas y cuantas.......

#18.2 Neferu, Barcelona, 29/11/2018 - 20:58

Muchas, muchísimas becas y una mejor sanidad. Seguro.