Publicitat
Societat · 11 de Desembre de 2010. 10:21h.

Els EUA veu Catalunya com "un imant" per reclutar islamistes radicals

L'ambaixada nord-americana a Espanya hauria redactat el document filtrat per Wikileaks

Els EUA veu Catalunya com "un imant" per reclutar islamistes radicals

Dos dones musulmanes, en una imatge d'arxiu

Catalunya torna a ser protagonista d'una filtració de Wikileaks. En l'últim document filtrat, el web apunta que Catalunya podria ser el principal focus d'islamistes radicals de tota la Mediterrània. Una informació que hauria redactat l'ambaixada del EUA a Espanya l'any 2007.

Segons el document que revela El País, Madrid i Washington consideren Catalunya un "imant per reclutar terroristes", com a conseqüència de l'alta immigració, tant legal com il·legal, procedent de països del nord de l'Àfrica, el Pakistan i Bangla Desh.

L'informe de l'aleshores ambaixador, Eduardo Aguirre, explica que aquest fenomen es dóna, entre altres coses, per la presència de desenes de milers d'homes solters que viuen al marge de la societat, no parlen la llengua del país i no tenen llocs dignes on pregar, fet que provoca una "amenaça clara" que podria derivar en "una atac qualsevol dia".

El text, a més, comptabilitza uns 300 jihadistes a Espanya i exposa "la forta rivalitat" entre les forces de seguretat espanyoles que "bloqueja el lliure flux d'informació entre la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i el Centre Nacional d'Intel·ligència".

Davant aquesta situació, i des de fa dos anys, l'informe destaca la necessitat de "saber qui i què circula a través de l'àrea que va des d'Algèria, Tunísia, Rabat i el sud de França", i creu que el consolat de Barcelona seria "la plataforma ideal per a la central, perquè té suficient espai, comunicacions segures i bona localització".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 Eduard, BCN, 14/03/2011 - 00:55

pregunta: per què demano beca del cole pel meu fill i no me´l donen...per burocràcia? i per què al seu company in-migrant nomès té que signar un p...paper i concedida?no demano més drets... simplement, els MATEIXOS!

#39 Titani, Catalunya, proper estat d'Europa, 14/12/2010 - 22:41

Josep (10:59), competències plenes com a estat sobirà. Exacte, fronteres, doncs procurar que no entri qualsevol indocumentat perillós. I noi, l'exèrcit ja el paguem ara els catalans, o et penses que només el paguen Ebre enllà? Desperta nano...

#38 jsc, una, 14/12/2010 - 08:48

Carrasclet: no oblides que els àabs també són semites? Com és pot ser antisemita i amic de l'islam quan els àrabs són majoritàriament musulmans? o potser tu ets dels que pensa que els jueus(per cert, la gent més racista del món) són el poble elgit de Déu?

#37 Carrasclet, Girona, 13/12/2010 - 16:52

Marc de Salt, quina raó tens,PSC, ICV i ERC les esquerres pijoprogres i antisemitas amigues de l'islàm que juguen a ser progresistes i d'esquerres per portar la contraria als seus pares del PP i als seus avis franquistes,tots ells viuen a la zona alta de BCN i no tenen problemes amb veïns de fora.

#36 josep, Barcelona, 13/12/2010 - 10:59

Titani (Catalunya
Competències en immigració Catalunya ja en té gràcies a un Estatut que el critiqueu però no hi sabeu que hi diu. Fronteres?.. què faràs les tancaràs? i el tema de defensa... oblida't, Catalunya no podria crear un exèrcit, no hi han calers i s'hauria de fer tot des de 0.