Publicitat
Societat · 5 d'Abril de 2020. 18:27h.

Els experts de la Generalitat esmenen Budó

La portaveu va dir divendres que no es podia anar als horts urbans i el comité tècnic dóna avui llum verda

El Govern permetrà a partir d'avui anar als horts particulars per collir aliments "necessaris per a la subsistència". Protecció Civil ha informat que, després de tornar-ho a plantejar als òrgans competents de l'Estat, s'ha modificat la restricció que s'aplicava als horts d'autoabastament situats fora del domicili habitual. També estan acceptats a partir d'ara és anar a l'hort particular per cuidar animals o si es tracta d'una activitat econòmica.

Aquesta decisió arriba després que divendres la portaveu del Govern, Mertixell Budó, rebutgés aquesta possibilitat, ja que "es va valorar des d'un principi amb l'argument de l'autoabastiment". "Aquesta opció va ser descartada atès que la majoria de persones que es desplacen són persones d'una certa edat, majoritàriament de gent gran, que és el grup de més risc; i això podria afavorir el contagi social", va afegir la consellera.

Protecció Civil ha informat avui que "després de la reunió celebrada ahir pel comitè tècnic, i un cop constatat que, en funció del territori de l’Estat, hi havia diferents formes d’interpretar la prohibició de desplaçar-se a horts particulars d'autoabastament, el comitè tècnic del pla d’emergències Procicat va tornar a traslladar als òrgans competents la problemàtica sobre aquesta qüestió".

"Fruit d’aquestes converses -afegeix la nota- s’ha precisat el criteri que fins avui existia sobre l’anada als horts particulars. Amb la nova interpretació, a partir d’ara es pot anar a l’hort a collir els productes necessaris per a l’autoabastament".

Els desplaçaments a l'hort han de ser "individuals" i complint la normativa "d'higiene i distanciament social". No obstant això, i atesa la prohibició de traslladar-se a segones residències, queden exclosos els horts que puguin haver-hi a les segones residències.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Neferu, Barcelona, 06/04/2020 - 11:54

¡Es que no sirven ni para ponerse de acuerdo en decir las mismas cosas para no hacer el ridículo. ¡¡Anda que quienes los votaron menudo castigo nos dieron, y cuántas muertes han costado su incompetencia.

#7 Luigi , ZGZ, 06/04/2020 - 10:55

Para los palos que se está llevando este Govern, merecidamente, creo que en este caso se les puede dar un respiro.

#6 Gregari, VNG , 06/04/2020 - 09:56

En las segundas residencias, tipo chalet, tenemos mascotas, y maquinaria en marcha como por ejemplo la de las piscinas que necesitamos atender. Y allí no tenemos contacto con personas. Se está haciendo todo mal.

#5 Juan Jose García, Cunit, 06/04/2020 - 09:33

Cada iniciativa,un fiasco.Déjenlo ya,confinense,que van a contagiar a alguien.

#4 Tarraco, Tarraco, 05/04/2020 - 22:57

Que gran exclusiva de Telerius. La administración decide sobre una cuestión, y más tarde cambia de criterio... Oooohhhh. Desde el caso Watergate no había leído nada semenjante. Más bien parece que Rius está "algo" obsesionado con Budó

#4.1 Ojotuerto, Calafell.tab, 06/04/2020 - 08:22

Hola Meridiano, para ti , es habitual que se diga una cosa y lo contrario, que se anuncie una medida y se haga lo contrario.... Cuando eso ya no es noticia, se ha convertido en inseguridad política. Confinament total , libero peajes. Cierre Prat, 35 millo. Para un avión . Igualada Si , No. . La normalidad.