Publicitat
Societat · 17 de Març de 2020. 23:00h.

Els experts de la Generalitat també van errar

L'investigador Oriol Mitjà va dir que el coronavirus “no és greu”

Els experts de la Generalitat també van errar

Oriol Mitjà, entrevistat al Preguntes Freqüents

Els epidemiòlegs i especialistes consultats per la Generalitat també van errar, malgrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista al Telenotícies Vespre que el Govern “sempre” ha actuat amb “el criteri dels millors experts”. L'especialista en malalties infeccioses Oriol Mitjà -que encapçala un assaig clínic a Catalunya per combatre el coronavirus- va afirmar a principis de febrer que el coronavirus “no és greu” i que la infecció “és molt lleu”.

“És molt semblant a la grip epidèmica que patim tots els hiverns”, segons les seves declaracions recollides per La Vanguardia. L'investigador va considerar “poc probable” que un cas aparegués a Catalunya ni tampoc veia “risc per a tota la població”. “El fet que el virus arribi o no aquí depèn de el nombre de casos de la Xina i de el nombre total de viatges que es facin”, va indicar llavors.

Mitjà va afirmar que “la malaltia no és greu”. “Com és nova, ha creat alarma social i cal rebaixar-la”, alhora que assenyalava que el coronavirus s'estava convertint en una “malaltia psicològica”. L'especialista també recomanava adoptar les mesures contra el virus “en funció dels riscos” i “no de la por”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Vergès deberìa dimitir por propagar el virus del odio,y vender una vacuna antes de tiempo.La rueda de prensa del otro dìa era para buscar fondos priva, Oriol Mitja perderà su reputaciòn si sigue haciendo las cosas asì., 18/03/2020 - 16:59

Mitjà està buscando crowdfunding,y de la peor manera.
Igual que Omnium y la ANC consiguen adhesiones viscerales,Oriol Mitjà se ha apuntado al rentable sistema yomimeconmigo.
Còmo no,Bonaventura Clotet,que se apunta a todos los saraos.Solo faltan Rahola y Roures.
Seguro que ha hecho cosas bien,pero tambièn hace cosas mal.Esta.

#13 Galba, Barcelona, 18/03/2020 - 12:59

Oriol Mitja tiene más de activista que de científico. Hoy lanzaba gritos desde RAC1 contra el Estado, bonita y científica forma de argumentar. Pero, tranquilo chaval, la Creu de Sant Jordi la tienes garantizada.

#12 Carlos Fontes, Barcelona, 18/03/2020 - 11:50

No dudo que el tal Oriol Mitjà sea una eminencia en su especialidad, pero en esa entrevista la cagó bien cagada y no he visto que pidiese perdón por eso. Sí lo he visto en multitud de cadenas haciéndose el sietemachos y proclamando "ya lo dije yo". Me huele que este tío sigue consignas indepes para intentar erosionar a España.

#11 Carles Ortí, Barcelona, 18/03/2020 - 11:26

A la Generalitat hi ha experts? En què?

En manifestacions coreanes, en pastorar béns, en vexilologia, en propaganda, en subvencions a amics amables...

#10 Autocrítica?, Figueres, 18/03/2020 - 11:11

Després d'amuntegar-se fa quatre dies a Perpinyà com si no passés res i de tractar-nos als que fa temps que alertàvem de paranoics, ara la culpa és d'Europa i d'Espanya. Serà de tots més aviat?

La manca d'autocrítica d'aquesta gent és al·lucinant.