Publicitat
Societat · 15 de Novembre de 2013. 14:27h.

Els farmacèutics cobraran la setmana vinent

L'Estat transferirà 1.500 milions a la Generalitat per pagar a proveïdors

Els farmacèutics cobraran la setmana vinent

Protesta de farmacèutics

El Govern espanyol ha aprovat l'últim tram del pla de pagament a proveïdors que ha de permetre a la Generalitat, que rebrà els diners la setmana vinent pagar les factures endarrerides. En total, els proveïdors de la Generalitat catalans rebran 1.489 milions d'euros en factures impagades, dels quals uns 400 corresponen als farmacèutics.

El Consell de Ministres en la reunió d'aquest divendres ha autoritzat la transferència de 3.800 milions d'euros per a totes les comunitats acollides al pla de pagament. "Començarem a pagar en molt pocs dies perquè el sistema està carregat factura a factura i serà capaç de fer front a un pagament de 177.000 factures atenent a gairebé 29.000 proveïdors", ha assegurat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

El ministre ha dit que aquest serà "l'últim pla de proveïdors que s'aplica a Espanya", perquè a partir d'ara "no caldran", perquè les comunitats poden pagar les factures a través del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i a més hi ha mecanismes per comprovar que les factures es paguen al dia.

En aquest sentit, Catalunya encara ha de rebre uns 1.700 milions més del FLA que li corresponen per l'ampliació del sostre de dèficit del 0,7% a l'1,58%. En unes reunions tècniques entre representants del ministeri d'Hisenda i de la conselleria d'Economia, el govern espanyol acceptarà compensar factures del 2012 que la Generalitat ha pagat aquest 2013 amb fons de la seva tresoreria i el FLA.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 mariap, bcn, 15/11/2013 - 18:47

Es mes important mantenir tot el xiringuito de la corpo, sindic greuges, cac..... abans que pagar a les pymes, o l´educació, sanitat.... El mundo al reves.