Publicitat
Societat · 12 de Gener de 2021. 09:56h.

Els gihadistes detinguts a Barcelona van arribar en pastera

En plena pandèmia no va haver-hi inconvenient que s'instal·lessin a Barcelona

Els gihadistes detinguts a Barcelona van arribar en pastera

Els tres presumptes gihadistes detinguts a Barcelona van arribar a Espanya, segons informa El Mundo, en pastera -per la província d'Almeria- procedents d'Algèria i van travessar el país en cotxe fins a Barcelona. El jutge de reforç de l'Audiència Nacional, Alejandro Abascal, ha decretat l'ingrés a la presó sense fiança de dos ciutadans libis i un marroquí que havien arribat a la Ciutat Comtal amb intenció de preparar atemptats i als quals se'ls atribueix un delicte d'integració en organització terrorista.

La investigació va començar quan els agents van tenir coneixement de l'arribada a Espanya, en vigílies de Nadal, d'un ciutadà de nacionalitat algeriana potencialment perillós. A partir d'aquest moment, experts en la lluita contra el terrorisme gihadista de la Comissaria General d'Informació van començar una intensa recerca per a la immediata localització. La investigació va determinar que aquest individu es trobava residint en un immoble ocupat de barri de la Barceloneta de la Ciutat Comtal i, posteriorment, es va comprovar que hi convivia amb altres persones.

Gràcies a la cooperació internacional es va evidenciar que un dels subjectes era gihadista retornat de la zona de conflicte sirià-iraquià, on hi hauria militat, durant un ressenyable espai de temps, en la files de l'Estat Islàmic. Durant el seu periple internacional el combatent passar per l'Iraq, Turquia i el Senegal, on continuo la seva activitat. Després del seu retorn a Algèria, es té constància que el retornat s'hauria vinculat a la franquícia de l'esmentat grup terrorista al nord d'Àfrica, contra la qual s'han realitzat importants operacions en els últims dies.

A més de les detencions, els agents han practicat el registre de l'immoble on residien i han confiscat divers material electrònic, el qual està pendent de l'oportú anàlisi pels especialistes en la lluita contra el terrorisme gihadista.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Et, Sabadell, 13/01/2021 - 18:11

Es deixa entrar i no es diu res
A uns futurs assessins per motius religiosos...!!!
I es carrega contra un president per molt f p .que sigui a l.altre banda de l.atlantic...

La inmaculada amb els indepes garrulos natius.... Yupiiiiiii......!!!!!

#10 Sugerencia, Barcelona, 13/01/2021 - 06:12

Pedro-Pablo-Soros, s.a.

#9 joan, manresa, 12/01/2021 - 17:15

tinu.) secrets..?.,o potser alguna cosa molt pitjor es aprofitada en nom de la llibertat i de una humanitat en vers al pròxim..??Voldríem saber..,saber .. que cull...s ,está passant amb aquesta massificació inmigratoria..?? Si aquí ya tenim prou feina a viure els quatre gats que som..,i tenim milers i milers de parats. Invasió encoberta?? !!

#8 joan, manresa, 12/01/2021 - 17:08

tinu.?En el lloc de sortida no ya ningú que vigili..?.Perqué las pateras estant tan ben organitzades amb el nombre de personas..,embarazadas, ;infants, joves ,grants i alguns presidiaris deixats anar..'?¿ Com poden arribar aquí amb uns mòbils d'alta gama..?¡ Qui mou tot axó..?¿ Qui es beneficia de tot axó en nom de la justicia..??¿ Tractats

#7 joan, manresa, 12/01/2021 - 16:59

tinu.)sí,periodisme que nomes investiga si la "feta "fa olor de dretes, d'ordre o d'una ideologia, dit d'alguna manera, d'ordre,de valors o de fals progressisme...,voldríem un periodisme d'investigació que es fiqués en el rovell de l'ou...,¿ Com es que las pateras sempre son recollides per els mateixos..?Saben ya quant surten...??(cont.