Societat · 22 d'Abril de 2015. 18:15h.

Els herois dels Mossos

Prop de 80 agents reben medalles per diverses actuacions meritòries durant els darrers dotze mesos

Els herois dels Mossos

Una imatge d'agents dels Mossos condecorats (Foto: Interior)

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit l’acte central del Dia de les Esquadres celebrat a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona en què 78 membres del Mossos d’Esquadra han rebut una medalla per diverses actuacions meritòries que han tingut lloc durant els darrers dotze mesos.

Destaquen les medalles d’or amb distintiu vermell que s’han lliurat pòstumament, com ha estat la del mosso mort en acte de servei quan el seu cotxe patrulla va ser envestit per un vehicle quan es trobava fent un control estàtic a La Fuliola. La seva companya, que va rebre ferides molt greus, ha rebut la medalla d’argent amb distintiu vermell.
 
La segona medalla d’or amb distintiu vermell pòstum ha distingit al mosso mort en acte de servei mentre es trobava fent un control de trànsit a la carretera C-58, a Sant Quirze del Vallès. També ha estat condecorat amb una medalla d’or amb distintiu vermell un mosso que va patir un accident de trànsit en jornada laboral que va derivar en incapacitat total.

D’altra banda, 74 mossos d’esquadra han estat reconeguts amb medalla, totes de bronze amb distintiu blau, per la seva trajectòria professional. L’Àrea d’Escortes ha estat condecorada amb una placa commemorativa en reconeixement a la tasca realitzada al llarg d’aquests anys.

Així mateix han estat distingits diversos membres del Mossos per dues operacions rellevants dels darrers mesos: la desarticulació d’una organització terrorista de caire anarquista violent a la qual se li atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius i la detenció a Bulgària de tres persones que pertanyien a una organització terrorista quan s’anaven a incorporar a l’Estat Islàmic.
 
L’actuació del passat 10 de desembre al barri de Les Corts de Barcelona, en la qual dos mossos van aconseguir reduir un home per intent d’homicidi a un d’ells, també ha merescut un reconeixement. L’individu va agredir amb arma blanca a la cara i al coll un dels dos mossos, que han estat condecorats conjuntament amb un ciutadà que va interceptar l’agressor en la seva fugida, col·laborant en la detenció de l’home.
 
El cap de la Unitat Territorial d’Investigació de Girona ha estat condecorat per la desarticulació d’un grup criminal que cometia robatoris violents a domicili causant lesions i agressions sexuals a les víctimes i per la resolució d’un homicidi que es va cometre a Empuriabrava.
 
També ha estat reconeguda amb una medalla de bronze amb distintiu vermell les actuacions d’una mossa que, estant fora de servei, va detenir un home acusat de tres agressions sexuals comeses la mateixa nit de la seva detenció, i d’un mosso que va necessitar 40 punts de sutura al cop pels talls produïts amb una arma blanca per part d’una persona amb una malaltia mental que estava amenaçant uns familiars.
 
Així mateix, han estat condecorats tres agents per la seva actuació excel·lent que va permetre detenir un individu armat que havia amenaçat agents de policia i ciutadans a la comissaria de Sabadell i a la via pública, així com un agent de l’ARRO que va aconseguir neutralitzar, el 24 d’abril de l’any passat, un individu que, armat amb un ganivet de grans dimensions, es va tancar a la Biblioteca Municipal de Sant Feliu de Codines.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#5 Papaluna, Barcelona, 23/04/2015 - 21:23

Després de l'any de regnat de la Rahola com a 'Mosso de l'Any', a qui li ha tocat aquesta vegada? A la Forcadell? Al Mikimoto? O a l'Albà, Joel Joan, Espot... o al Cucuuuuuuuuuuuuurull?

Sí, al Cucurull; seria una gran i grotesca idea.

Si més no, afortunadament, no s'ha repetit la raholada 2014.

#4 Jordi Romaguera, L´Hospitalete LLobregat, 22/04/2015 - 22:30

Per molts anys als premiats. I als altres que intentin ser-ho l´any vinent. Necessitem aquesta policia nacional, que no l´estatal.

#4.1 Magda, Valls, 22/04/2015 - 23:00

Cert, Jordi, però necessitem una policia nacional catalana que treballi, que vigili per prevenir els delictes, que se sentin orgullosos de la seva feina, que parlin la nostra llengua, que facin costat als ciutadans. No aquesta colla que ens han encolomat.

#4.2 Juan , El Vallés Occidental, 23/04/2015 - 19:25

#4.1

Con comentarios tan racistas como estos os ganais las simpatia de todos , muchos como tú y conseguireis un ejercito de pura raza, rubios, altos
y monolingues, vestidos con barretinas y esparnenyas y a lo mejor que el jefe se llame Adolfo ¿verdad?

#4.3 pepe, andorra capital jerusalen, 23/04/2015 - 22:57

claro, Juan, te explicas perfectamente, tu los polis los quieres q se llamen Adolfo pero de apellido Netanyahu.

#3 Espectador, Barcelona, 22/04/2015 - 22:02

També han rebut medalla els qui han sortir per tv apallissant i torturant a comissaria?

#3.1 Carlota, Barcelona, 22/04/2015 - 22:50

Espectador deixa de veure tanta ciència ficció!!! suposo que ets dels seguidors del documental fantàstic de Ciutat Morta

#2 Maria, Barcelona, 22/04/2015 - 20:45

Han guanyat algun premi per mirar-se l'internet des de les comissaries?.

#2.1 Clara Dowe, Solsona, 23/04/2015 - 14:02

"per mirar-se l'internet"...sense comentaris (apart de dir-te analfabèstia, Maria...perquè l'internet no es mira..en tot cas mires la pantalla del dispositiu).

#2.2 Elisenda, Barcelona, 23/04/2015 - 16:57

No siguis Down, Clara. O no siguis tant mossa, whatever comes first. I treballeu una mica, ganduls, ni que sigui investigant els miils de delictes que es comenten cada dia a Catalunya per internet.

#1 El secret més ben guardat, de les rotondes catalanes, 22/04/2015 - 20:26

78 actuacions?... a on?.

#1.1 marc, bcn, 23/04/2015 - 15:15

a las rotondas del pais, segur que son els que mes multas possen.