Publicitat
Societat · 10 de Novembre de 2009. 14:00h.

Els impulsors de referèndums volen auxili europeu

Demanen al president europeu que "adverteixi l’Estat espanyol sobre la conculcació dels drets democràtics dels catalans"

Els impulsors de referèndums volen auxili europeu

Els impulsors de les consultes, en una imatge d'arxiu

Els representants de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència Anna Arqué, Uriel Bertran i Jordi Miró han entrat al registre del Parlament Europeu una carta adreçada al seu President el senyor Jerzy Buzek, per informar-lo de la Consulta sobre la Independència i per demanar-li que "adverteixi l’Estat espanyol sobre la conculcació dels drets democràtics dels catalans, com ara la prohibició d’utilitzar sales municipals per portar a terme la consulta".
 
Després els representants de la Coordinadora han fet una roda de premsa a la seu del Parlament Europeu on han explicat les gestions fetes per tal de portar observadors internacionals el 13-D a la Consulta sobre la Independència i informar amb detall del procés.
 
Si ahir eren els diputats corsos i sards, Jean Guy Talamoni i Gavino Sale, els qui van confirmar que participarien com a observadors internacionals de la Consulta del 13-D. I el Sinn Féin "es va compromtre a confirmar les persones que participaran a principis de la setmana que ve". També han confirmat la seva participació el partit flamenc N-VA/EVA a través de la seva eurodiputada Frieda Bropels i Davyth Hicks de l’European Bureau Lesser Used Languages.
 
Els representants de la Coordinadora es reuniran aquesta tarda amb l’eurodiputada Jill Evans del Plaid Cymru gal·lès, i amb Eva-Britt Svenson eurodiputada del Swedish Left Party.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Fran, Llinars, 11/11/2009 - 14:26

Aquets catalanistes son comics estil Chiquito d la Calzada,voleu com a observadors gentola dl vostre pal, es clar,seran molt imparcials.Es q teniu unes coses...Valors democratics dieu?puc retolar en castella sent llengua oficial a Cat?

#8 jordi, bcn, 11/11/2009 - 10:24

Heu de recorrer la ONU, i explica el "genocidi" de coll blanc dels espanyols.

#7 Hug, Begur, 11/11/2009 - 10:08

Una bona iniciativa. Felicitats. veig molt fascista antidemocratic nervios per aqui. Certament la democracia es una arma molt poderosa. Veurem el comportament de la UE i actuare en consecuencia.

#6 HHH, bcn, 10/11/2009 - 18:20

Claro, el Left Party sueco és indepdentista, COÑO! indepdentista sueco

Haria bien el burro de aprender a leer.

#5 TT, Barcelona, 10/11/2009 - 17:54

Hi ha un petit problema: la carta esta redactada en catala i es el govern espanyol qui ha de fer-se carrec de traduir-la al castella (idioma oficial a la UE). En aquests moments, la carta la te el govern espanyol i pot retenir-la durant segles.