Societat · 21 de Març de 2022. 19:15h.

"Els independentistes m'han involucrat en una cosa que no és"

El suposat espia rus se'n penedeix dels contactes amb l'entorn de Puigdemont

"Els independentistes m'han involucrat en una cosa que no és"

L'empresari rus Alexander Dmitrenko establert a Barcelona i acusat de facilitar suposats contactes amb el Kremlin a l'entorn de Carles Puigdemont ha assegurat en declaracions a Aquí Cuní de Ser Catalunya que se'n penedeix dels contactes que va mantenir amb l'entorn de l'expresident de la Generalitat.

Preguntat per si se'n penedeix, Dmitrenko ha dit que "sí" perquè "m'han involucrat en una cosa que no és i no em beneficia" i "m'ha afectat a mi, a la meva mare i a la meva família". L'empresari ha relatat que només va veure un cop a Puigdemont i va ser "a Ginebra quan ja era eurodiputat". "Li van parlar de mi i, òbviament, per cortesia ens vam conèixer en una reunió de cinc minuts en una sala enorme d'un hotel on havia fet una ponència i va ser per dir-li només 'hola què tal'", ha afegit.

Sobre Alay, ha reconegut que van tenir "una bona amistat" però que darrerament "s'ha pervertit" la relació i ha confessat que "últimament, no em truca, suposo perquè coses que passen no li agraden gens". També ha explicat que Gonzalo Boye va ser el seu advocat i que n'està buscant un altre per a la qüestió de la seva nacionalitat. "Vaig ajudar-lo a aconseguir clients i ells m'ajudava en problemes legals", ha assenyalat.

Alexander Dmitrenko ha afirmat que "pateixo molt perquè a ningú li agrada ser utilitzat. Hi ha indicis i arriben a ser pesats. Tota la manipulació de premsa arriba a uns punts insòlits i ve dels no independentistes i també dels independentistes". "Jo mai m'he expressat a favor de la independència de Catalunya", ha sentenciat.

L'empresari ha dit que "sempre m'he expressat com un demòcrata" i ha subratllat que "entre Catalunya i Espanya hi pot haver un referèndum pactat si això es permet i es negocia amb el Govern central", però ha matisat que "si és inconstitucional i il·legal, s'oblida i punt".

Finalment, Dmitrenko ha advertit que "quan tingui la nacionalitat espanyola actuaré contra algunes persones" i ha lamentat "injúries en un context elaborat a base de fantasies que perjudiquen la meva dignitat". "La veritat dominarà al final i arribarem a conèixer la història de les coses. S'està pervertint la realitat. Jo no vaig facilitar contactes", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 El Sifoner, Es SECESIÓN no independencia, 22/03/2022 - 10:49

( Dmitrenko: "me han involucrado en algo que no es y no me beneficia")
Estaban tan faltos de amor y yo me deje querer, nada mas.

#5 Joan Ferrandis, Barcelona, 21/03/2022 - 22:39

Este ruso me parece otro iluminado al mismo nivel que Alay y Puigdemont

#4 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 21/03/2022 - 21:06

La trama rusa les ha estallado......¡¡pum!! Ahora, como se dice, "donde dije digo, digo Diego", comenzando por el Sr. Alay (que dijo una cosa y ahora dice otra) El Sr. Pugidemont, que va a lo suyo (pedir dinero para seguir viviendo en su exilio dorado) El Sr. Boye, tirando balones fuera (ahora está Rusia en boca de todos, pues a la fiscalia zas..)

#3 Neferu, Barcelona, 21/03/2022 - 20:49

Pues oiga, le está bien empleado por no saber con quién se relaciona. ¿O sí lo sabía y como son coincidentes porque comparten muchos puntos en común pensó que sacaría ganancias de su relación con ellos? Pues ahora ajo y agua, y que la justicia actúe.

#2 Luigi., Barcino, 21/03/2022 - 20:37

O sea que Puigdemont lo quiere conocer,se desplaza hasta Ginebra ¿y lo único que le dice es hola?
Además,conociendo el tipo de clientes de Boye, ya podemos imaginarnos que le presentaba a "la flor y nata" de la mafia rusa.